Skaitytoja: pakeitus „mikriukų” maršrutus, į darbą tenka važiuoti pusvalandžiu anksčiau | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: pakeitus „mikriukų” maršrutus, į darbą tenka važiuoti pusvalandžiu anksčiau

Roko Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune” redakcija sulaukia įvairių kauniečių prašymų ir pastebėjimų, o šiuo metu itin daug skaitytojų minčių sulaukiama dėl nuo rugpjūčio pakeistų maršrutinių taksi trasų ir grafikų. Viena skaitytoja teigia, kad nuo šiol į darbą kelionė trunka pusvalandžiu ilgiau, o keliauti tenka su keliais persėdimais ir pergrūstais autobusais.

„Panaikinus 99 maršrutinį taksi, labai suprastėjo Žaliakalnio susisiekimas su Aleksotu. Kas rytą į darbą važiuoju iš Baranausko gatvės į Europos pr. stotelę prie VMI. Būdavo labai patogu važiuoti su 99 maršrutiniu taksi, nes jis vienintelė transporto priemonė, kuri tiesiogiai nuveždavo iš Baranausko gatvės iki Veiverių-Europos pr. sankryžos.

Kad 8 valandą būčiau darbe, užtekdavo išvažiuoti iš stotelės (Taikos pr.) 7.40. Panaikinus šį maršrutą, tenka važiuoti su dviem autobusais, tačiau persėsti labai nepatogu, nes į Aleksotą ir miesto autobusai važiuoja retai.

Taip pat tenka išvažiuoti kur kas anksčiau, jau 7.15 val. būti stotelėje, kad 8 val. suspėčiau į darbą. Be to, Baranausko gatvėje atvykstantys 10 arba 37 autobusai rytais būna tokie pilni, kad vos įmanoma į juos įsisprausti, mat važiuoja daug mokinių, studentų.

Tiek aš, tiek mano bendradarbiai patiriame daug nepatogumų, nes daug žmonių iš VMI važiuodavome į darbus būtent 99 maršrutiniu taksi, o panakinus jį, tenka į darbą išvažiuoti 30-40 min anksčiau.

Prašau atkreipti dėmesį, kad Aleksotas – pramoninis rajonas ir be jau mano minėtos VMI, kurioje dirba keli šimtai žmonių, yra daug kitų įmonių, tad žmonių srautas ryte ir po darbo išties didelis. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad šiuo metu Baranausko gatve nevažiuoja visiškai joks maršrutinis taksi, o transporto srautas ten tikrai didelis, rajonas tankiai apgyvendintas, mokslo metais iš ten važiuoja daug studentų.

Siūlyčiau apsvarstyti galimybę įvesti naują maršrutą, kuris važiuotų pro Baranausko gatvę į Aleksotą. Siekiant nedubliuoti maršrutinių taksi, kurie važiuoja nuo Kauno pilies per Aleksoto tiltą į Aleksotą, naujas maršrutas galėtų eiti Birželio 23-osios – Baranausko-Vydūno-Vytauto-Čiurlionio-Europos pr. Kadangi ir pačiu Europos pr. Fredoje susisiekimas nėra gerai išvystytas, o paskutiniu metu ten pastatyta daug naujų daugiabučių ir atsirado daugiau gyventojų.”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA