Rotušėje suplazdėjo milžiniška Ukrainos vėliava | Kas vyksta Kaune

Rotušėje suplazdėjo milžiniška Ukrainos vėliava

Roko Tenio nuotr.

Kauniečiai Rotušėje išreiškė palaikymą Ukrainai dėl nesutarimų su Rusijos federacija. Akcijos metu šimtai žmonių išvyniojo Ukrainos vėliavą ir iš jos sudėliojo širdį.

Apie ketvirtą valandą Kauno Rotušės aikštėje buvo išskleista 200 metrų Ukrainos vėliava. Ją rankose laikė apie pora šimtų žmonių. Kas pro šalį ėjo, kas specialiai susirinko palaikyti ukrainiečių. Solidarumo akcija surengta pačioje Kauno širdyje, tikint, jog kauniečiai gyvena patriotiškiausiame mieste ir noriai palaikys akciją.

„Matote, kas vyksta Ukrainoje? Kai laužomos paliaubos ir Rusija atvirai įsijungia į karą. Tai ši akcija yra mums būdas parodyti savo solidarumą Ukrainai, todėl džiaugiuosi, kad ir kiti pritarė, kad būtent Kaune išskleisti vėliavą ir sudėti širdies formą, kad Kauno širdyje simbolizuos mūsų širdingą ukrainiečių palaikymą“ – kalbėjo vienas iš akcijos iniciatorių aktyvus konservatorius Mantas Adomėnas.

Rotušėje plevėsavo milžiniška žydrai geltona Ukrainos vėliavą, kurią rankose laikė susirinkę kauniečiai bei svečiai iš Lenkijos. Susirinkusieji bangavo vėliava, giedojo Lietuvos bei Ukrainos himnus. Aikštėje nuolat skambėjo Ukrainos laisvės šūkis: „Šlovė Ukrainai, didvyriams šlovė“.

„Dalyvauju, kad Ukrainai būtų šlovė. Aš parlamento gynėjas, man tai reiškia viską. Aš visą tai mačiau 1991-aisiais metais“ – savo palaikymą išreiškė Antanas Majoras – Sirtautas.

Visa renginio filmuota medžiaga bus sukelta į socialinį tinklą „Facebook“ į Ukrainos palaikymui sukurtą grupę, kad ukrainiečiai galėtų pamatyti šią akciją ir žinoti, jog jie kare nevieni – juos palaiko ir lietuviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA