Žemdirbiai gausiai vaišina rudeniškomis gėrybėmis | Kas vyksta Kaune

Žemdirbiai gausiai vaišina rudeniškomis gėrybėmis

R. Tenio nuotr.

Į Raudondvarį sugūžėjo Kauno rajono ūkininkai ir visus vaišina rudenio gėrybėmis. Kas obuolių, kas naminės giros ar saldžiųjų šimtalapių siūlo praeiviams paskanauti ir įvertinti jų pastangas. Šventėje „Rudens sambariai“ kiekvienas Kauno rajono miestelis pristatė tai, kuo šį rudenį didžiuojasi.

Jau tradicija tapusi Rudens gėrybių šventė Raudondvaryje sutraukė šimtus dalyvių. Šventė prasidėjo nuo iškilmingos eisenos link Raudondvario dvaro. Eisenoje kiekvienas rajono miestelis stengėsi kaip nors išsiskirti iš minios ir parodyti tai, kuo labiausiai didžiuojasi. Tad bežygiuodami žmonės nešėsi saulėgrąžas, miestelio vėliavas ar įvairius su tuo miesteliu susijusius simbolius.

„Obuoliai yra Babtų simbolis, tad bendruomenė padarė obuolių virvę ir pasikabino Rojaus obuoliukų karolius ant kaklo. Virvei panaudojome dėžę obuolių, tai maždaug išėjo apie 20 kilogramų“ – pasakojo Babtų gyventoja Dalia.

„Rugsėjo 13-tą dieną bus Neveronių miestelio šventė. Bus 270 metų, kaip ši vieta minima istoriniuose šaltiniuose. Mūsų Neveronių vėliavoje yra juodasis gandras, kuris įrašytas į Raudonąją knygą, dėl to šia tema mes pratęsėme būsimą šventę“ – kalbėjo juodaisiais gandrais pasipuošusi Neveronių etnokultūros specialistė Jolanta Balnytė.

Šventėje dalyvavo ne tik Kauno rajono gyventojai, bet taip pat ir svečiai iš Lenkijos. Į Raudondvarį atvykę svečiai tikino, jog šventė labai nuotaikinga ir suburianti visus į vieną vietą.

„Aš dalyvauju pirmą kartą, tačiau mano draugai atvyksta kasmet. Tai puiki draugystė tarp miestų“ – džiaugėsi lenkas Miroslavas.

Visus ūkininkus ir žemės mylėtojus sveikino Kauno rajono seniūnaičiai, Kauno rajono seniūnas Valerijus Makūnas, Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė bei kiti.

„Šiandien yra derliaus šventė, bet tai nėra tik ūkis, tai yra rudenėlio susibūrimas kartu, kuris leidžia mums pabendrauti. Tai yra džiaugsmas mūsų širdžiai. Tad palinkėsiu ir toliau kurti ne tik savo, bet taip pat visos Lietuvos ateitį“ – kalbėjo ministrė.

Šventėje kiekvienas galėjo paskanauti naminiais sūriais, šviežiomis daržovėmis bei vaisiais, su meile keptais skruzdėlynais ar tikra lietuviška duona. Dalyviai kvietė užsigerti namine gira bei mažai kam žinomu grūdų pienu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA