Kauno mariose varžosi įvairių šalių buriuotojai | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose varžosi įvairių šalių buriuotojai

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno mariose startuoja Europos „Laser“ jachtų klasės taurės varžybų etapas. Toks renginys Lietuvoje ir Baltijos šalyse vyksta pirma kartą. Jame savo jėgas išbandys apie 80 buriuotojų. Iki sekmadienio sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Čekijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos ir Rusijos varžysis dėl geriausiojo titulo „Laser 4.7“, „Laser Radial“ ir „Laser Standard“ laivais.

Lietuvai toks renginys yra didelis įvertinimas, nes šioms varžyboms keliami tarptautiniai reikalavimai. Tai ne tik Lietuvos buriuotojų įvertinimas, bet taip pat ir didelė atsakomybė, nes tai didelis išbandymas varžybų organizatoriams. Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidento Naglio Nasvyčio teigimu, tai bus šventė ne tik buriuotojams, bet taip pat ir žiūrovams krante.

Pažymėtina, jog šiose varžybose startuoja vieni stipriausių „Laser Standart“ klasės Lietuvos sportininkų – Martis Pajarskas ir Karolis Janulionis.

Apie „Laser“ jachtų klasę:

„Laser“ – tai viena iš populiariausių 4,2 m ilgio sportinių jachtų. Pagal urės dydį, šios jachtos skirstomos dar į smulkesnes klases. Labiausiai pasaulyje paplitusios šios trys „Laser“ klasės: „Laser 4.7“, „Laser Radial“ ir „Laser Standard“. Šios jachtos populiarios visame pasaulyje. Jomis buriuoti pradeda jau nuo 15 metų. Vyriausieji buriuotojai renkasi „Laser Standard“ jachtas, kuriomis buriuoti gali žmogus, sveriantis virš 60 kg.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA