Uždaroma Baranausko gatvė, didesnių spūsčių tikimasi išvengti (eismo schema) | Kas vyksta Kaune

Uždaroma Baranausko gatvė, didesnių spūsčių tikimasi išvengti (eismo schema)

R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 6 d. prasidės šilumos tiekimo magistralės keitimo darbai A. Baranausko gatvėje. Dėl šios priežasties bus uždarytas automobilių eismas šios gatvės atkarpoje nuo Radvilėnų pl. iki Studentų g. Transportas nukreipiamas Radvilėnų plentu, J. Basanavičiaus gatve, Taikos prospektu ir Studentų gatve.

Tuo pačiu keisis autobusų maršrutai ir tvarkaraščiai. 3-iojo, 10-ojo, 37-ojo ir 37-ojo N autobusai centro kryptimi ir atgal taip pat važiuos Studentų g., Taikos pr., J. Basanavičiaus al., Radvilėnų plentu ir toliau įprastais maršrutais. Be to, 3-iojo maršruto autobusai važiuos dažniau.

Didesnių spūsčių tikimasi išvengti, nes rugsėjo 8 d. atidaroma rekonstruota K. Petrausko gatvė. Atidarius K. Petrausko gatvę keisis ir 6-ojo, 34-ojo, 38-ojo bei 43-iojo autobusų maršrutai ir šių maršrutų eismo tvarkaraščiai.

A. Baranausko g. techniniai šilumos magistralės pakeitimo darbai turėtų būti baigti iki spalio vidurio, dar kelias savaites po to užtruks kelio dangos ir gerbūvio atstatymo darbai.

A. Baranausko g. magistralės amžius jau siekia 44 metus, per pastaruosius keletą metų ji buvo trūkusi jau 12 kartų, todėl jos rekonstrukcija buvo įtraukta į AB „Kauno energija“ prioritetinių darbų sąrašą. Bendrovei buvo suteikta galimybė gauti papildomą finansavimą iš 2007-2013 m. finansinės perspektyvos ES fondų energetikos srities infrastruktūros plėtrai, kadangi kitos Lietuvos įmonės nebuvo pasiruošusios jas panaudoti iki laikotarpio, kai visos šios perspektyvos lėšos turi būti panaudotos, pabaigos. Suprantama, kad tai sudarys papildomų sunkumų eismo dalyviams, tačiau siekiant tinkamai panaudoti ES struktūrinių fondų lėšas, tenka derintis prie laikinų nepatogumų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA