Kelių gaideliui su „Mercedes Benz” BLACK7 išsisukti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Kelių gaideliui su „Mercedes Benz” BLACK7 išsisukti nepavyko

Archyvo / DELFI nuotr.

Praėjusių metų lapkritį K. Donelaičio g. – A. Mickevičiaus g. sankryžoje, pilietis D. R. (1982 m.), vairuodamas transporto priemonę „Mercedes Benz R500“, būdamas neblaivus (nustatytas 2,05 prom. girtumas), atsitrenkė į sustojusią prieš draudžiamą šviesoforo signalą transporto priemonę „Audi A6 Avant“ ir iš eismo įvykio vietos pasišalino.

„Audi A6 Avant“ keleivei A. N. buvo konstatuotas nežymus sveikatos sutrikdymas. Toliau važiuodmas „Mersedes Benz R500“ apie 23.51 val. Kaune, Parodos g., ties namu Nr. 23, atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį „Audi A4“ galinę dalį. „Audi A4“ vairuotojui V. L. ir keleiviui M. L. taip pat konstatuoti nežymūs sveikatos sutrikdymai. Po šio susidūrimo „Mercedes Benz R500“ atsitrenkė į kelio atitvarus.

Dėl Kelių eismo taisyklių 14, 133, 231 punktų reikalavimų nevykdymo, vairuojant transporto priemonę neblaiviam, nesilaikant saugaus greičio, kad sustabdytų transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties, įvykus eismo įvykiui iš eismo įvykių vietų pasišalinimo, atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 3 d. (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą) bei 130 str. 1 d. (Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

Šių metų vasarį piliečiui buvo paskirta administracinė nuobauda. Už šiuos, kaip konstatavo teismas, ypač pavojingus teisės pažeidimus, kai buvo nežymiai sutrikdyta trijų asmenų sveikata, sugadintos transporto priemonės ir kelio aitvaras, liepą Kauno apylinkės teismas priėmė nutarimą ir paskyrė baudą, subendrintą su paskirta administracine nuobauda. Tačiau nutartis buvo apskųsta.

Rugpjūčio 21 dieną Kauno apygardos teismo nutartyje piliečiui D. R. palikta 5 000 tūkst. Lt bauda su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu 5 metams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA