Nori laikyti automobilį prie daugiabučio? Mokėk mokestį | Kas vyksta Kaune

Nori laikyti automobilį prie daugiabučio? Mokėk mokestį

Kas vyksta Kaune nuotr.

Jei norite palikti savo automobilį, ne specialioje aikštelėje, o tiesiog šalia namų, gali tekti susimokėti. Namo bendrijos lėšomis šalia namų įrengti kelio ženklai, nurodantys, jog vairuotojai automobilius gali palikti tik su leidimais, o šis yra mokamas.

Tokia tvarka yra ties Partizanų gatvės 38-uoju namu. Čia gyventojai iš bendrijos išsiima leidimus, kad galėtų šalia daugiabučio palikti savo automobilius. Vairuotojai už leidimą sumoka 65 litus ir dar papildomai po 10 litų moka kas mėnesį.

„Savivaldybė neprižiūri gyvenamųjų namų kiemų. Paprastai kiemuose būna bendras susitarimas, kaip statyti automobilius. Jei yra suformuotas detalusis planas ir teritorija priskirta bendrijai, jie savo teritorijoje gali įsirengti kelio ženklus, tačiau tai turi būti suderinta su atitinkamomis institucijomis“ – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

165-oji Bendrija, kuriai priskirta teritorija įsirengė parkavimo ženklą ir visus reikiamus leidimus suderino su VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“. Iš šios įmonės bendrija gavo 70 nemokamų automobilių statymo leidimų, tačiau gyventojams už tai mokėti visgi reikia.

„Ši bendrija į mus kreipėsi sausio 24-ąją. Išdavėme reikiamus leidimus, kad jų teritorijoje nestatytų kiti žmonės, tačiau apie renkamą mokestį nieko negaliu pasakyti. Jei leidimus pardavinėja kitiems, tai mes būtumėme prieš, o jei tik namo gyventojams, tai problemos nebūtų“ – kalbėjo VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas.

Pasidomėjus, kam parduodami leidimai, gavome atsakymą, kad juos įsigyti gali tik Partizanų gatvės 38-ojo namo gyventojai, o mokestis buvo sutartas bendru susitarimu.

„Imame priežiūros mokestį. Kad nestatytų kiti gyventojai, reikia tvarkytis“ – teigė 165-osios bendrijos pirmininkė Angelė Bliūdžiuvienė.

Visgi kai kurie gyventojai piktinasi, jog norint įsigyti automobilių statymo leidimus, reikia pateikti asmens dokumentą, vairuotojo pažymėjimą bei automobilio dokumentus. Gyventojai tikina, jog ne visi nori pateikti savo asmeninius duomenis, o ir reikalo nėra, nes leidimai parduodami tik vieno namo gyventojams.

„Kad gyventojams nereikėtų važiuoti į VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ mes prašome visų reikiamų dokumentų, jei ten važiuotų, reikėtų pateikti tuos pačius dokumentus“ – atsakė A. Bliūdžiuvienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA