Skaitytojos laiškas: pareigūnams pasipelnyti neišėjo | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos laiškas: pareigūnams pasipelnyti neišėjo

Archyvo nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytoja Kristina, pranešdama, jog reikia žinoti savo teises. Skaitytoja pateikia pavyzdį apie nesąžiningus policijos pareigūnus. Šioje situacijoje įstatymų nežinojimas moteriai galėjo gerokai paploninti piniginę.

Nuo šių metų liepos 1 dienos pasikeitė daug įstatymų registruojant automobilius, taip pat keitėsi ir reikalavimai prekybinių numerių naudojimui, bei leidimų jiems naudoti pildymui. Tiems, kas prekybinius numerius buvo gavę iki liepos 1 dienos, taisyklės nesikeitė ir liko ta pati leidimų (vienos dienos) dalyvauti eisme pildymo forma (įstatymas patvirtintas 2008 m. spalio 28 d. Nr. 1V-353).

Po visą Kauno automobilių turgų nuo pat liepos pradžios sklinda kalbos, kad policija stabdo ir baudžia vairuotojus, važiuojančius su prekybiniais numeriais (aišku nei vienam nebuvo išrašyta oficiali bauda, žmogeliukai nežinodami savo teisių atskaičiuoja nuo 50 iki 500 lt ir viskas tuo pasibaigia). Aš pati asmeniškai domėjausi, kas čia teisus ir kaip turi būti, ir mane „Regitros“ atstovai patikino, kad pareigūnai yra neteisūs.

Vakar važiuoju link automobilių turgaus Garažų gatve (ant automobilio uždėti prekybiniai numeriai, nes galvojau jį pirkti ir dariau bandomąjį važiavimą), dokumentai visi tvarkingi, yra draudimas ir leidimas važiuoti taip pat išrašytas. Prasilenkiau su policijos ekipažu (BMW markės), žiūriu, kad jie apsisuko ir atsivijo mane iki pat turgaus. Pareigūnai man neprisistatė, iškart pareikalavo dokumentų. Vos tik padaviau dokumentus, pradėjo gasdinti, kad netinka leidimo numeriams forma, ji turi būti pildyta internete ir atspausdinta, o ne ranka rašyta. Sako jums gresia bauda nuo 1000 iki 2000 litų! (kalba pakeltu tonu, galvoja išsigąsiu).

Kadangi aš buvau pasidomėjusi naujais įstatymais, tai savo teises žinau. Pareigūnai suskubo skambinti neva savo vadui, kuris neva pasakė, kad gali mane bausti. Aš jiems aiškinu savo tiesą, o jie man savo. Sako: „Regitra“ pati nežino, kaip kas. Atsakiau, jog kaip gali „Regitra“ nežinoti reikalavimų, kuriuos pati parašo. Matydama, kad jie nenusileidžia, pasakiau, kad tuoj pati paskambinsiu į „Regitrą“, įjungsiu garsiakalbį ir paklausysim, ką jie sakys.

Mato mieli mūsų policijos pareigūnai, kad ne ant tos pataikė ir kad pinigėlių negaus, nes aš žinau daugiau nei jie galvojo. Ir nelaukę, kol paskambinsiu į „Regitra“ skubiai atidavė man dokumentus ir pasišalino. Matytumėt jų veidus, galvojau, kad sprogs iš pykčio.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog vienos dienos leidimai išduodami VĮ „Regitra“. Įstatymuose numatoma, jog valstybinio numerio ženklai yra skirti neregistruotų (išregistruotų) parduodamų (įsigyjamų) transporto priemonių, kurių galiojimas yra pasibaigęs, trumpalaikiam (vienos dienos) ženklinimui, kai ženklinamomis transporto priemonėmis atliekamas parodomasis (bandomasis) važiavimas arba važiuojama į jų pardavimo, parodymo, atitikties įvertinimo ar registravimo vietą Lietuvos teritorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA