Nuskambėjo Rugsėjo 1-osios skambutis | Kas vyksta Kaune

Nuskambėjo Rugsėjo 1-osios skambutis

R. Tenio nuotr.

Visoje šalyje į mokslus kimba tūkstančiai moksleivių bei studentų. Kaune Rugsėjo 1-osios skambutis nuskambėjo apie 36,5 tūkst. moksleivių.

Nuo ryto Kauno mokyklose skamba skambučiai, pranešantys apie naujųjų mokslo metų pradžią. Į mokyklas sugrįžę moksleiviai skuba pamatyti seniai matytus draugus, pasakoti vasaros įspūdžius bei aptarti, kaip šiandien praleis laiką.

Mažėja į mokyklą vaikus atlydinčių tėvų

Šiandien į mokyklas sugrįžo ne tik moksleiviai, bet taip pat juos atlydėję tėvai. Savo atžalas į mokyklą atvedę tėvai tikina, kad stengiasi dalyvauti tokiuose susibūrimuose.

„Turiu du vaikus, jie mokosi skirtingose mokyklose, tačiau Rugsėjo 1-osios šventė vyksta skirtingu laiku, tad suspėsiu sudalyvauti abiejose“ – tikino gėlių pirkti skubėjusi Lina.

„Dukra penktoje klasėje, todėl atėjau, nes nauja mokytoja, reikės apsitarti, ko vaikui šiais metais reikės“ – kalbėjo Rasa.

Visgi į mokslo metų pradžios šventę renkasi daugiau pradinių bei baigiamųjų klasių tėvai. Pradinių klasių mokinių tėvai atlydėję savo atžalas, perduoda juos mokytojams ir dvyliktos klasės moksleiviams į rankas, o patys lieka mojuoti šone. Tuo tarpu baigiamųjų klasių mokinių tėvai šluosto ašaras, nes mokykloje ši rugsėjo pirmoji jų vaikams paskutinė.

Kitų klasių tėvai per darbus neranda laiko apsilankyti šventėje. Vaikų, besinešančių rankoje gėles, netrūksta, tačiau tėvų sutinkama vienetai.

„Aš pats esu mokytojas, tai pastebiu, tėvai atlydi tik pačius mažiausius vaikus. Vyresniųjų klasių mokiniai į šventę atkeliauja vieni“ – tikino mokytojas Saulius.

„Nedalyvauju šventėje. Nupirksiu gėlių ir skubėsiu į darbus“ – patvirtino Jolanta.

Darželiuose situacija kitokia

Į darželius tėvai atveda savo vaikus ir noriai pasilieka šventėje. Žinoma, jei tokia šventė darželyje rengiama, nes kai kurie darželiai atsisako švęsti Rugsėjo 1-osios šventę.

„Taip dalyvaujame šventėje, tačiau užbėgame trumpam. Ten šventė vyksta apie valandą, tai tiek tikrai galime skirti laiko pabūti darželyje. O kitų tėvų taip pat susirenka, nes atveda atžalas, tai ir pabūna bent kurį laiką“ – kalbėjo Vygantas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA