Po nesėkmingų varžybų, V.Alekna pranešė apie karjeros pabaigą | Kas vyksta Kaune

Po nesėkmingų varžybų, V.Alekna pranešė apie karjeros pabaigą

delfi.lt 2014/08/12 20:32
Roko Tenio nuotr.

Po antradienį Ciuriche (Šveicarijoje) vykusių Europos lengvosios atletikos čempionato vyrų disko metimo varžybų, apie savo karjeros pabaigą paskelbė 42-ejų metų Virgilijus Alekna. Du kartus olimpinis ir pasaulio čempionas V. Alekna Ciuricho stadione startavo itin nesėkmingai. Mūsiškis atrankos etape pirmu ir geriausiu savo bandymu diską numetė 59,35 metro ir į finalą nepateko.

Netrukus po pirmos grupės varžybų pabaigos Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) išplatino V. Aleknos komentarą.

„Prieš 20 metų karjerą pradėjau Europos čempionate ir baigiu ją Europos čempionate. Kitais metais į pasaulio čempionatą Kinijoje nevažiuosiu, toli ir Azija man nėra sėkminga. Manau, kad pats laikas po 20 metų karjeros sustoti“, – tokie žodžiai nuskambėjo iš dukart olimpinio čempiono V. Aleknos lūpų.

„Tai – paskutinės oficialios varžybos už (Lietuvos – DELFI) rinktinę. Kuo toliau, tuo sunkiau, šiais metais – ypatingai. Manau, kad geriau nebetęsti karjeros. Visą sezoną jaučiau traumas… Tokio amžiaus sportininkų kaip aš, 42-ejų metų, dalyvaujant Europos čempionate nerasite“, – sakė V. Alekna.

„Visi metimai šiandien buvo sunkūs, jaučiu ir varžybų naštą, kuri kuo toliau, tuo sunkiau yra pakeliama. Manau, jog 61 – 62 metrai man būtų buvęs patenkinamas rezultatas. Prieš varžybas galvojau apie tai, kad dar galiu patekti į finalą, kėliau tokius tikslus.“

Šį sezoną V. Alekna dar dalyvaus komercinėse varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA