Raudondvarį papuošė Žemės menas | Kas vyksta Kaune

Raudondvarį papuošė Žemės menas

Roko Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio iki penktadienio Raudondvaryje vyko festivalis „Land Art“. Jo metu virš dvidešimt menininkų iš dvylikos šalių, kūrė įvairias kompozicijas. Tiesa, iki festivalio pradžios menininkai nežinojo, su kokiomis medžiagomis teks darbuotis. Po penkių darbo dienų, apdovanoti tie kūrėjai, kuriems geriausiai sekėsi išreikšti fantaziją.

Geriausiai pajusti gamtos ritmą, dėliojant kompozicijas, pasisekė antrajai Lietuvos komandai. Kęstutčio Lanausko meno kūrinys buvo pripažintas pačiu originaliausiu. Antroje vietoje taip pat triumfavo lietuvių komanda. Tiesa, ši komanda tik iš dalies lietuviška, nes ją sudarė lietuvė Aušra Kazemekaitė ir italas Riccardo Dressadore. Tretieji liko svečiai iš Rusijos.

Menininkų darbai puoš Raudondvario dvaro parką tol, kol leis gamta. Visuose darbuose buvo naudojama mediena, akmenys, žolės ir visa kita, kas yra iš gamtos. „Land Art“ meno tikslas – panaudoti medžiagas, kurios yra aplink. Taip skatinant žmones neišmesti jau pasenusių daiktų, tačiau pamėginti juos pritaikyti kitoje erdvėje.

Renginio globėjas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas tikino, jog didelė garbė prižiūrėti Lietuvoje tik augti pradėjusią meno kryptį.

„Land Art“ – tai Žemės menas, kuris lietuviams dar nėra gerai pažįstamas. Šis festivalis tampa Raudondvario tradicija, nes kaskart susirinkę menininkai, įneša į šią meno šaką naujovių, kitokio supratimo, kuris augina kiekvieną menininką“ – kalbėjo Kauno rajono meras.

Renginyje taip pat dalyvavo Žemės meno puoselėtojas šveicaras Peteris Hessas. Tai žmogus, kuris pradėjo Europoje statyti pamatus naujai meno šakai, kuri pritraukia vis daugiau menininkų.

„Land Art“ – tai kalba, kuri priverčia sustoti ir susimąstyti, ką reiškia sukurtas meno kūrinys. Tai kažkas neatrasta ir kartu nepaprasta“ – savo įžvalgomis dalinosi svečias.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA