Kauno rajone masiškai gaišta žuvys | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone masiškai gaišta žuvys

Roko Tenio nuotr.

Dėl karštų orų Kauno rajone, Jonučių kaimo tvenkinyje gaišta žuvys. Įkaitusiame vandenyje smarkiai krenta deguonies kiekis, todėl žuvys pradeda dusti. Apie šią problemą pranešė „Kas vyksta Kaune” skaitytojai, karštą vasaros dieną nuvykę išsimaudyti.

Jonučių kaime, žvejų itin pamėgtoje tribalėje nugaišo tūkstančiai žuvų. Kauno regiono aplinkos saugos departamento atstovai jau ėmėsi veiksmų užtikrinti, jog tvenkinys būtų išvalytas ir nugaišusios žuvys nesukeltų antrinės taršos.

Kauno rajono agentūros vyriausias specialistas Giedrius Valiukevičius teigė, jog ketvirtadienį buvo paimti vandens mėginiai, kurie parodė, jog deguonies kiekis smuko keturis kartus. Vandens temperatūra – 25 laipsniai. Toks karštis ir deguonies trūkumas žuvims yra pražūtingas.

Tribalė – tai trys į vieną vietą susijungę tvenkiniai. Žuvų kritimas labiausiai pastebimas viename tvenkinyje, kuris nuo likusiųjų yra atitvertas. Likusiuose tvenkiniuose žuvys taip pat gaišta, tačiau nepastebima, jog tai būtų masiškai, kaip kad yra pirmajame. Šiame tvenkinyje krantai tiesiog nusėti nugaišusia žuvimi.

Tvenkinių valymo darbai bus pradėti artimiausiu metu. Kadangi tai privatus vandens telkinys, dar nežinoma ar bus užveistos naujos žuvys ir kompensuotas dabartinis žuvų praradimas.

ATNAUJINTA. Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė informaciją, jog užterštus tvenkinius apsiėmė valyti ne Kauno regiono aplinkos saugos departamento atstovai, o  Kauno Rajono savivaldybė.

„Nors tvenkinys priklauso 16-ai privačių savininkų, kad problema būtų išspręsta kuo operatyviau, skubių veiksmų ėmėsi savivaldybė. Buvo suorganizuotas nugaišusių žuvų surinkimas“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA