Partizanų gatvės gyventoja: „Kaimynams vaidenasi“ | Kas vyksta Kaune

Partizanų gatvės gyventoja: „Kaimynams vaidenasi“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vakar į Partizanų gatvę skubėjo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnyba, nes buvo pranešta, jog griūva gyvenamasis namas. Tačiau atvykus specialiai komisijai, jokių įtrūkimų nerasta, todėl gyventojai galėjo grįžti į namus. Gyventojai tikina, kad apie skylančias sienas pranešė neblaivūs kaimynai, todėl jokio pavojaus nėra.

Šiandien žurnalistams nuvykus į Partizanų gatvės 16-ąjį namą, juos pasitiko namo gyventoja Danutė. Moteris tikino, jog vakar kaimynai išpūtė didelį burbulą, kuris brangiai atsieis namo valdytojui, mat teks sumokėti baudą už klaidingą iškvietimą.

Nematyti jokių įtrūkimų

Kaip vakar patvirtino į įvykio vietą atvykę ekspertai, jokių įtrūkimų nematyti. Namo gyventoja Danutė tikino, jog kaimynams pasirodė, nes asmenys, iškvietusieji gelbėjimo tarnybas, buvo neblaivūs.

„Per tokį karštį žmonės pageria po mėnesį, tai jiems ir sienos trūksta, ir baubai vaikščioja. Normalūs žmonės nieko nekviečia. Žinau, kad iškvietė išgėrę žmonės, nes jie virš manęs gyvena, o pas mane viskas girdisi“ – pasakojo moteris.

Praleido keturias valandas

Gavus pranešimą apie griūvantį gyvenamąjį pastatą, į Partizanų gatvę kuo skubiau buvo išsiųsti gelbėtojai. Jiems atvykus, buvo aptvertas namas bei evakuoti gyventojai. Visi gyventojai išprašyti iš namų, tad dauguma net vandens negalėjo pasiimti. Jiems lauke teko praleisti virš keturių valandų.

„Mane kaimynas pažadino, tai buvo kažkur ketvirta valanda. Kai išėjau į lauką, tai jau visas tarnybų paradas buvo išsirikiavęs. O atgal į namus tik apie aštuntą įleido“ – apie vakarykštį išgąstį prisiminė Danutė.

Viso namo gyventojai karštyje turėjo laukti, kol atvys speciali komisija ir įvertins padėtį. Iki tol gelbėjimo tarnybos atstovai negalėjo nei vieno žmogaus leisti sugrįžti į namus.

Remontu turi rūpintis patys gyventojai

Partizanų gatvės 16-asis namas yra bendrabučio tipo, tačiau čia dauguma butų jau seniai išpirkti gyventojų. Likę vos keli socialiniai butai. Žurnalistus pasitikusi moteris įsitikinusi, jog kiekvienas kaimynas turėtų labiau prižiūrėti savo būstą, nes tai tikrai nėra jokių institucijų reikalas.

Šiuo metu dalis namo yra suremontuotas, gyventojai įsistatę plastikinius langus, įsirengę nuosavus tualetus bei dušus. Tačiau name gyvena nemažai asocialių asmenų, kuriems nė motais prisidėti prie remonto. Danutė įsitikinusi, jog jei kaimynai paremontuotų, pastatas neatrodytų apgailėtinos būklės.

„Patys gyventojai kalti. Kaip jie susidarė gyvenimo sąlygas taip ir gyvena. Nereikia kažko kito kaltinti“ – teigė Danutė.

Pirmadienį dėl šio atvejo planuojama šaukti ekstremalių situacijų komisijos posėdį, kuriama bus svarstoma, ką su bendrabučio tipo pastatu daryti toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA