„Kas vyksta Kaune“ aiškinosi, kodėl neapšviestas A1 kelias | Kas vyksta Kaune

„Kas vyksta Kaune“ aiškinosi, kodėl neapšviestas A1 kelias

Roko Tenio nuotr.

Valstybinės reikšmės keliais nuolat juda didelis srautas automobilių, todėl turi būti užtikrintas saugumas. Tačiau viename iš pagrindinių Lietuvos kelių – magistralėje Vilnius – Kaunas ne visose vietose įjungtas apšvietimas. Ties Kaunu dega vos kelios lempos.

Įrengti apšvietimo stulpai stovi jau kuris laikas, tačiau apšviesti ne visi A1 kelio ruožai. Vietomis dega kas antra – trečia lempa, o kai kur vairuotojus pasitinka visiškai neapšviesti kelio ruožai, nors apšvietimo stulpai įrengti. Taip pat kyla klausimas, ar vertėjo statyti tiek apšvietimo stulpų, jei šviečia vos kas antras-trečias.

„Krizės laikotarpiu sumažinome apšvietimą, kad šviestų kas antra, taip nuspręsdami, jog to minimaliai pakanka“ – kalbėjo Valstybės įmonės „Automagistralė“ kelių priežiūros pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius.

Lempos dega tik ties Vilniumi

Važiuojant tamsiuoju paros metu iš Kauno į Vilnių, didžiąją kelio dalį gali tekti pravažiuoti tamsoje. Iki Elektrėnų vairuotojus lydi praktiškai aklina tamsa. Nedidelis kelio ruožas yra apšviestas ties Rumšiškėmis, o toliau vėl stovi tik pastatyti, tačiau savo funkcijos neatliekantys apšvietimo stulpai.

Įdomu pastebėti tai, jog pasiekus Elektrėnus, kelio ruožas iki Vilniaus yra apšviestas. Tiesa, ten dega kas antra lempa, tačiau tokio apšvietimo užtenka, kad būtų bent minimaliai užtikrinamas saugumas.

Automagistralę Kaunas – Vilnius prižiūrinčios Valstybinės įmonės „Automagistralė“ atstovas tikino, jog dėl lėšų trūkumo buvo nuspręsta apšviesti avaringiausius kelio ruožus. Vasaros laikotarpiu galima nesitikėti, kad ruožas iki Elektrėnų bus apšviestas. Planuojama įjungti šviesas tik kai prasidės žiemos sezonas.

„Kai prasidės tamsusis laikotarpis, mes pasiryžę uždegti kas antrą šviestuvą“ – apie ateities planus užsiminė M. Rinkevičius.

Dar viename ruože – gedimas

Važiuojant toliau link Klaipėdos, vairuotojus taip pat pasitinka tamsa. Nuo Biruliškių sankryžos iki Kleboniškio nešviečia šviestuvai, tačiau čia kilo techninės problemos.

„Šiame ruože sutaisyti gedimą neužtenka mūsų pajėgų, todėl laukiama, kol laboratorijos darbuotojai sukels toje atkarpoje įtampą, tam kad nustatytų tikrąją gedimo vietą“ – aiškino „Automagistralės“ kelių priežiūros pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius.

Kiek laiko truks apšvietimo remontas kol kas neaišku, žinoma tik tiek, kad vairuotojams dar kurį laiką teks Kauną aplenkti ekstremaliomis sąlygomis, išnaudojant visus sugebėjimus, važiuojant tamsoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA