Motociklų krose Lapėse triumfavo lietuviai | Kas vyksta Kaune

Motociklų krose Lapėse triumfavo lietuviai

Roko Tenio nuotr.

Savaitgalį Lapėse, Kauno rajone vykusiame Baltijos šalių motociklų čempionate „Enduro“ varžėsi apie 60 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Lietuviai greičiausi buvo trijose kategorijose. Savo kategorijoje pirmąją vietą iškovojo daugkartinis motociklų sporto dalyvis Arūnas Gelažninkas. Senjorų kategorijoje pirmasis atvažiavo lietuvis Danielius Žostautas. Mėgėjų kategorijoje greičiausias buvo Andrius Mitkevičius.

Tiek pirmą, tiek antrą dieną sportininkų laukė 55 km ilgio įdomi, daug jėgų ir ištvermės reikalaujanti trasa, kurią lenktynininkams teko įveikti po tris kartus. Be to, dalyviai išbandė ir du greičio ruožus, kurie tęsėsi po 3,5 km.

Susumavus visų krosų laikus, lietuviai dviejose kategorijose trasas įvaikė greičiausiai. Kitose kategorijose sekėsi kiek prasčiau, tačiau apdovanojimų taip pat netrūksta.

„Enduro“ motociklų kroso varžybų rezultatai

E1 kategorijoje lietuviai neužėmė prizinių vietų. Geriausiai pasirodė Latvijos sportininkas E. Siliņš, trasą įveikęs per 19:42.84 min. Antrasis liko estas V. Raats, kurio laikas 19:43.86 min., o trečiasis – latvis M. Vinters, atvažiavęs per 21:12.28 min.

E2 kategorijoje greičiausias buvo daugkartinis motokroso dalyvis ir prizininkas Arūnas Gelažninkas, kurios laikas 19:11.23 min. Antroji ir trečioji vietos atiteko dalyviams iš Estijos. M.Leok liko antras. Jo laikas 19:36.45 min. Trečiasis – E. Talu, 20:01.01 min.

E3 kategorijoje visas prizines vietas pasiglemžė latviai. L. Ermanis, 20:03.01min., K. Evarsons, 20:14.23 min. bei E. Vinters, kurio laikas 20:44.37 min.

Senjorų kategorijoje (40 metų) prizininku tapo lietuvis Danielius Žostautas visą distanciją atvažiavęs per 21:48.02 min. Antrasis liko latvis J. Bergs, trasą įveikęs per 22:49.58 min., trečiasis – rusas I. Evenchik, 30:55.39 min.

Mėgėjų kategorijoje taip pat pergalė lietuvių rankose. Aplenkęs varžovus, pirmasis liko Andrius Mitkevičius, atvažiavęs per 21:44.61 min. Antrasis – estas J. Kukk, 22:11.80 min., trečiasis – lietuvis Mindaugas Daugėla, 23:33.23 min.

Pradedančiųjų kategorijoje varžėsi tik mūsų šalies sportininkai. Greičiausias buvo Mindaugas Mickūnas, distanciją įveikęs per 24:06.71 min., antrasis – Robertas Bakanovas, 24:13.58 min., trečiasis – Mindaugas Molevičius, 24:50.75 min.

Veteranų kategorijoje mūsiškiui R. Duonelavičiui nepasisekė, šis liko ketvirtasis. Prizines vietas pasidalino kaimyninių šalių atstovai. Pirmoji vieta – estas M. Pool, 23:25.57 min., antroji – latvis R.Evarsons, 23:28.34 min., trečioji – latvis A. Kalniņš, 23:46.42 min.

Išbandyti įrengtas trasas galėjo ir keturačių motociklų mėgėjai. Pirmasis atvažiavo latvis R.Penkevics per 24:45.57 min. Kiti dalyviai eigoje iškrito.

Dalyviai džiaugėsi įrengta trasa

Šioms varžyboms buvo atnaujinta ir praplėsta trasa, tad sportininkų laukė statūs pakilimai ir nusileidimai, miško keliukai ir sunkiai pravažiuojami ruožai, kurie tikrai neleido nuobodžiauti, nei dalyviams, nei žiūrovams.

Patys dalyviai tikina, kad varžybų trasa jiems labai patiko. Varžybų ruožas ne tik nėra labai sudėtingas, nes jį galėjo įveikti ir pradedantieji, tačiau jis taip pat ir smagus, nes neapsiriboja keliais posūkiais bei pakilimais.

„Su šiuo motociklu važiuoju pirmą kartą, o tokiose varžybose antrąjį. Tokia trasa „žaliukams“ pats tas. Aš važiuoju taip, kad man būtų malonu, jei pasidaro baisu, tai prilėtinu. Bet kokioje trasoje jei užsižiopsai, gali nugriūti, tik tada svarbiausia atsipalaiduoti, kad ne taip skaudėtų.“ – savo įspūdžiais po varžybų dalinosi motociklininkas Aleksėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA