Kur pigiausios vasariškos gėrybės? | Kas vyksta Kaune

Kur pigiausios vasariškos gėrybės?

Roko Tenio nuotr.

Vasara – tas metas, kai viskas yra šviežia. Prekybos vietos lūžta nuo vasariškų gėrybių: uogų, grybų ar daržovių. Prekybininkai vilioja pirkėjus kainomis, raudonesnėmis uogomis ar didesniu pasirinkimu, tačiau pirkėjų vis mažėja.

Kauno turguose kainos gerokai skiriasi nuo prekybos centrų, todėl norintiems dar labiau sutaupyti, domimės, kur pigiausiai įsigyti vasara kvepiančių gėrybių.

Sodo uogų nusipirkti galima ne visur

Mėgstantiems šviežias braškes, geriausiai keliauti į turgų, esantį šalia „Vitebsko“ arba į „Stoties“ turgų. Čia už kilogramą braškių prekeiviai prašo apie 7 – 9 Lt. Kitur kainos gali siekti ir 10 Lt.

Vyšnios ir trešnės raudonuoja kiekviename Kauno turguje, tačiau pigiausios yra „25-mečio“ turguje. Trešnės šiame turguje parduodamos po 7 – 12 Lt, o už kilogramą vyšnių norima apie 4 – 5 Lt. Tiesa, šalia „Vitebsko“ įsikūrusiame turguje galima rasti trešnių po 8,5 Lt už kilogramą, tačiau čia dalis uogų yra atvežtos iš Lenkijos.

Kitos sodo uogos puikuojasi ne visuose turguose. Raudonųjų serbentų galima rasti „Stoties“ ir „25-mečio“ turguose. Savomis rankomis garbaus amžiaus prekeivės pardavinėja ne didelius serbentų kiekius. Ant prekystalio padėtas kibiras su uogomis ir čia kaina ne už kilogramą, o už litrą. Už raudonuosius serbentus moterys prašo 3 Lt.

Juodųjų serbentų galima rasti taip pat ne visur. „25-mečio“ turgelyje už litrą uogų norima 3 – 4 Lt. „Stoties“ turguje kaina siekia 6 Lt.

„Kalniečių“ turguje galima nebrangiai įsigyti aviečių. Už indelį uogų prašoma 6 – 6,5 Lt. Slyvos kainuoja 3 – 5,5 Lt už kilogramą.

Daržovės Kauno turguose kainuoja panašiai. Štai pomidorus galima įsigyti po 3 – 5 Lt už kilogramą. Agurkai taip pat nėra brangūs. Kainuos svyruoja nuo 1,2 iki 3 Lt.

Miško gėrybės kol kas pardavinėjamos mažais kiekiais

Išsiilgusiems miško gėrybių, prekeiviai siūlo paskanauti šviežiomis mėlynėmis bei pirmaisiais grybais. Tačiau kol dar šių gėrybių miške nėra gausu, prekeiviai siūlo mažus kiekius.

Litras voveraičių pigiausiai kainuoja „Vitebsko“ turgelyje. Už stiklainį grybų prekeiviai nori 6,5 Lt. „25-mečio“ turguje už tokį pat kiekį norima 7 Lt. Kituose turguose arba grybus greit išperka, arba ten jais neprekiaujama.

Mėlynių kol kas taip pat nepardavinėjama labai gausiais kiekiais. Už litrą mėlynių „25-mečio“ turguje prašoma 10 Lt. Jei miško gėrybių derlius kils, tai jomis galima bus pasimėgauti mažesnėmis kainomis.

Prekeiviai pastebi mažėjančios prekybos tendencijas

Nors ant prekystalių prekių netrūksta, raibuliuoja šviežutėlės uogos ir daržovės, tačiau prekybininkai skundžiasi, jog praėjusiais metais prekyba sekėsi geriau.

„Nesijaučia tokio sezono, kaip praėjusiais metais. Gal žmonių mažiau? – svarstė šalia „Vitebsko“ uogomis prekiaujanti Vaida.

„Stoties“ turguje prekiaujanti moteris taip pat pastebi, jog sumažėjo prekyba, bet mano, jog dėl to kaltos didesnės uogų kainos nei ankstesniais metais.

Prekeiviai juokauja, kad pirkėjų į turgus nevilioja ne tik šviežios daržovės ir uogos, bet taip pat ir galimybė derėtis, tačiau anot prekeivių, jei žmogus mandagiai derisi, gali gerokai sumažinti sumą, kurią išleidžia vasariškoms gėrybėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA