Kaune pritrūko vėliavų | Kas vyksta Kaune

Kaune pritrūko vėliavų

R.Tenio nuotr.

Mindaugo karūnavimo dienos proga visoje šalyje privaloma iškelti vėliavą, tačiau Laikinojoje sostinėje ne visur plevėsavo trispalvė. Vėliavų neiškėlė ne tik gyventojai, bet ir valdžios atstovai.

Valstybinių švenčių metu Lietuvos vėliavos turi būti iškeltos nuo 7 val. iki 22 val. Vėliavos iškėlimo dienas reguliuoja įstatymai, tačiau kauniečiai renkasi jiems nepaklusti, taip rodydami nepagarbą Lietuvos valstybei.

Pražygiavus Kauno miesto širdimi laikoma Laisvės alėja, matoma, kad ne visur plazda trispalvės.
Susidaro toks vaizdas, kad kai kuriems verslo atstovams nė motais atlikti pareigą iškeliant vėliavą.

Atsitiktinai pravažiavus Šviesos gatvę taip pat pastebėta, jog vėliavos iškeltos tik ant kai kurių namų. Viena šios gatvės gyventoja guodėsi, kad vėliava liko pas kaimyną, o šis šiuo metu yra išvykęs, todėl negalėjo iškelti vėliavos. Moteris tikino, kad paprastai per visas šventes ant jų namo puikuojasi trispalvė, todėl per šią šventę baiminasi sulaukti baudos.

Įstatymuose numatyta, jog už neiškeltą vėliavą Valstybinių švenčių metu gali tekti susimokėti baudą iki 30 Lt., o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – iki 60 Lt. Jei baudžiama ne pirmą kartą, bauda gali dvigubėti.

Kauno Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius tikino, kad sekmadienį bus visą dieną tikrinama, ar ant pastatų yra iškeltos Lietuvos vėliavos. Tačiau didesnis dėmesys bus skirtas juridiniams asmenims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA