Skaitytojo laiškas: paveldo objektas ar pavojingas vaiduoklis? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo laiškas: paveldo objektas ar pavojingas vaiduoklis?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, norėdami, kad miesto vaikai jaustųsi saugiai ir kad miesto aplinka būtų tvarkingesnė, dalinasi aktualiais pasiūlymais, į kuriuos dėmesį vardan saugesnio ir tvarkingesnio miesto turėtų atkreipti miesto atsakingieji.

Žaliakalnyje, Margio gatvėje įsikūrusiame lopšelyje-darželyje „Ažuoliukas“, vaikų žaidimų zonoje, dunkso gelžbetoninis stulpas. Sprendžiant iš aptrupėjusios armatūros ir keraminių izoliatorių, tai galėtų būti sovietmečio, o gal net tarpukario statinys.

Viršutiniai izoliatoriai byloja, kad kadaise ant jų buvo pritvirtinti elektros laidai, o ant apatinių vis dar kabo telefono kabelių likučiai.

Kyla natūralus klausimas: kodėl prestižiniam vaikų darželiui reikia saugoti šį griozdą? Jei tai kultūros paveldo objektas, tai prie jo derėtų pritvirtinti lentelę su informacija apie prasmingą istoriją ir išliekamąją vertę.

Jei stulpo niekam nereikia, ar sunku jį nugriauti? Beje, gelžbetoninis baslys šiek tiek pakrypęs į žaidimų aikštelės pusę. Gal jis negrius dar dvidešimt metų, bet ką gali žinoti. Kad ir kaip ten būtų, gražaus vaikų darželio kiemo šis vaiduoklis nepuošia.

Nuotraukomis ir skaitytojų laiškais su kitais skaitytojais dalinkitės čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA