Renovacijos epidemija pasiekė ir didžiuosius miestus | Kas vyksta Kaune

Renovacijos epidemija pasiekė ir didžiuosius miestus

Archyvo nuotr.

50 šalies savivaldybių pradėti ar jau įpusėję renovacijos darbai. 20 savivaldybių prie 124 daugiabučių namų jau stovi pastoliai. Likusiose rengiami techniniai darbo projektai ar jau laukiama statybų leidimo daugiau kaip 350 daugiabučių namų atnaujinimui.

„Turimi duomenys rodo, kad renovacijos virusas apėmęs ne atskirus miestus ar rajonus, o visą šalį. Agentūros gaunama informacija apie kasdien prie daugiabučių naujai išdygstančius pastolius rodo, kad šiemet šalyje bus renovuota daugiau kaip 400 daugiabučių“, – teigia Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) direktorius Valius Serbenta.

Renovacijos darbai prasidėjo ir didžiuosiuose šalies miestuose. Šiuo metu tarp jų pirmauja Klaipėda. Čia pradėti darbai 19 namų atnaujinimui, prie 14 iš jų jau stovi pastoliai. Kaune pasirašytos sutartys 22 daugiabučių namų renovacijai, o pastoliai stovi prie 7 iš jų. Kituose didžiuosiuose šalies miestuose renovacijos procesas taip pat įsibėgėjęs – Vilniuje pradėti rangos darbai 14 daugiabučių namų atnaujinimui, pastoliai stovi prie 5 namų, Panevėžyje pradėta 16 daugiabučių renovacijos rangos darbų, prie 4 namų stovi pastoliai, Alytuje pradėta 13 rangos darbų ir prie 4 namų išdygo pastoliai.

„Džiaugiuosi, kad ilgai strigęs renovacijos procesas pajudėjo ir Šiauliuose. Šiuo metu iš rangovų gauti pasiūlymai 7 namų atnaujinimui, artimiausiu laiku bus stengiamasi pasirašyti sutartis“, – sakė V. Serbenta.

Vertinant renovacijos progresą mažesnėse šalies savivaldybėse, pirmauja Ignalina, kurioje pastoliai stovi prie 39 namų, Druskininkų ir Molėtų savivaldybės, kuriose stovi pastoliai prie 7 daugiabučių namų. Kiek atsilieka Biržų, Palangos, Tauragės, Anykščių, Zarasų savivaldybės, kuriose šiuo metu renovuojami 5–6 daugiabučiai namai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA