Advokatė R.Kazlauskienė: net slaptam sekimui ir patikrai yra apribojimai | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: net slaptam sekimui ir patikrai yra apribojimai

Tradiciškai pirmadienį į portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Baudžiamojoje byloje esu įtariamasis ir mano atžvilgiu įtariu yra vykdomas slaptas sekimas, manau, kad mano namuose man nežinant “lankėsi” pareigūnai, automobilyje taip pat. Noriu paklausti ar ikiteisminio tyrimo metu jie gali mano namuose, automobilyje “lankytis” kiek nori ir kada nori?

Vienos ikiteisminio tyrimo teisėjo nutarties, priimtos vadovaujantis LR BPK 158 straipsniu, pagrindu slapta atlikti kratą, asmens apžiūrą, pašto siuntų, daiktų ir dokumentų poėmį galima tik vieną kartą.

Jeigu tyrimo metu būtina slapta patekti į gyvenamąsias ar negyvenamąsias patalpas, transporto priemones daugiau nei vieną kartą, prokuroro prašyme ikiteisminio tyrimo teisėjui nurodoma ne tik slaptų veiksmų trukmė, bet ir kiek kartų per šį laikotarpį ir kokiais tikslais prašoma leidimo slapta patekti į patalpas ar transporto priemones.

Jeigu šiame straipsnyje numatyta tvarka ir pagrindais atliekant slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus norima fotografuoti, filmuoti, daryti garso ar vaizdo įrašą, tai taip pat turi būti nurodyta prokuroro prašyme ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA