„Žalgirio“ gatvės krepšinio šventė nepaliko abejingų | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ gatvės krepšinio šventė nepaliko abejingų

L.Kazakevičiaus nuotr.

Giedras oras, džiugi nuotaika ir šimtai atkaklių rungtynių gegužės 1-ąją lydėjo „Žalgirio“ 3 prieš 3 gatvės krepšinio turnyrą. Prie Kauno „Akropolio“ surengtas šeštasis turnyras pradžiugino beveik 800 dalyvių ir dar daugiau žiūrovų.

Visą dieną vykusį turnyrą atidarė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Gatvės krepšinio entuziastams jis linkėjo prisiminti, kad krepšinis yra komandinė sporto šaka.

„Žaiskit kartu, žaiskit draugiškai, žaiskit sąžiningai, bet kietai. Nepamirškite ir saugoti vienas kito. Šventės organizatoriai užsakė puikų orą, tad linkiu jums gerų kovų!“, – prieš pat turnyro startą sakė G.Krapikas.

Savo ruožtu nuo 10 val. krepšinio mėgėjai pradėjo dvikovas dvylikoje krepšinio aikštelių. Karmelitų aikštėje šalia Kauno „Akropolio“ rungtyniavę turnyro dalyviai varžėsi 6 amžiaus grupėse, žurnalistų, rėmėjų bei mišriajame pogrupyje.

Sužaidus trečdalį turnyro rungtynių, šventė įgavo dar daugiau šurmulio, nes prie „Akropolio“ atvyko Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Burtų keliu ištraukę konkursuose dalyvausiančių krepšinio gerbėjų pavardes, žalgiriečiai ant scenos tapo fotomodeliais ir nuotraukoms pozavo su daugybe norinčiųjų. Vėliau jie žengė į aikštelę, kurioje konkursų dalyviai sau į porą pasirinko po vieną žalgirietį ir stengėsi laimėti prizus metimų ir driblingo konkursuose. Beje, pastarajame Mindaugo Kupšo komandai netgi pavyko įveikti Justino Dentmono ir aistruolio tandemą.

Pasikeitus „Žalgirio“ krepšininkų „pamainoms“, žiūrovus labiausiai domino konkursas „Aplošk žalgirietį“. Anksčiau jame dalyvavusius Mantą Kalnietį ir Mindaugą Kuzminską šį kartą pakeitė Martynas Pocius. Žaidimo debiutantas nebuvo pilnai pasiruošęs žiūrovų iššūkiams ir ne visada įstengė pakartoti išmaningus konkurso dalyvių triukus.

Komandoms grįžus į aikšteles, užvirė azartiškos atkrintamųjų varžybų kovos. Pirmieji nugalėtojus išsiaiškino patys jauniausieji: 2004 m. ir jaunesnių grupėje čempionais tapo „Saboniukai“. Ne už ilgo dvylikamečių grupėje čempionais tapo „Žalai balti“, o šiek tiek vyresnių vaikinų pogrupyje triumfavo „Ortopedai“. Visų šių finalinių rungtynių naudingiausius žaidėjus išrinko J.Dentmonas. „Žalgirio“ įžaidėjui taip patiko šio turnyro idėja, kad jis ją planuoja pritaikyti ir grįžęs į savo gimtąjį miestą už Atlanto.

Ketvirtosios grupės finale trijulė „Nemokam žaisti“ įrodė, kad kamuolį laikyti rankose jie visgi sugeba, o aštuoniolikmečių kovas laimėjo Margirio Normanto ir Regimanto Minioto vedama „Smagūs“ ekipa iš Vilniaus. Tuo tarpu mišrios grupės, kurioje visą laiką aikštelėje turi žaisti bent viena mergina, varžybas nušlavė „Cunamis“.

Žurnalistų pogrupyje pusfinalio rungtynes pramiegoję „Krepšinis.net“ korespondentai atsigriebė mače dėl trečiosios vietos, o finale susitiko jungtinės Kauno ir Panevėžio žurnalistų pajėgos. Stipresni pasirodė panevėžiečiai, po metų pertraukos susigrąžinę nugalėtojų titulą. Tarp „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos rėmėjų komandų lygių nebuvo „Kauno tiltų“ trijulei, finale įveikusiai „Katos grupės“ pasipriešinimą.

Dar viena komanda iš Panevėžio triumfavo gausiausioje – vyriausiųjų – grupėje. Įdomus faktas, kad finale susitiko abi geriausios praėjusių metų turnyro komandos. Šį kartą „Panevėžio balsui“ finale pavyko atsirevanšuoti „43“ ekipai rezultatu 13:9 ir iškovoti pergalę, kurią stebėjo ir naudingiausią žaidėją Tomą Taučių išrinko pats Šarūnas Jasikevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA