Laivas „Tolstojus” šią vasarą vėl plukdys į Kulautuvą | Kas vyksta Kaune

Laivas „Tolstojus” šią vasarą vėl plukdys į Kulautuvą

Aerialmedia.tv nuotr.

Jau penktus metus iš eilės Kauno rajono ir miesto savivaldybės tęsia bendradarbiavimą turizmo srityje. Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimu buvo nuspręsta ir toliau dotuoti turistų itin pamėgtą maršrutą Nemunu laivu Kaunas-Kulautuva-Kaunas.

2014 m. gegužės 18 d. numatytas pirmasis šiais metais legendinio laivo ,,Tolstojus” plaukimas, kuris taip pat pažymės laivybos sezono pradžią visoje Lietuvoje.

Penktąjį „Tolstojaus“ sezoną planuojama pradėti ypatingai: senojoje Kauno prieplaukoje prie Vytauto bažnyčios keliautojus pasveikins Kauno rajono ir Kauno miesto vadovai, gero vėjo palinkės kapitonai, o laivą į Kulautuvą išlydės Kauno rajono vaikų pučiamųjų orkestras.

Kaip ir ankstesniais metais kelionė iš viso truks penkias valandas, iš kurių dvi – turistai pramogaus ir iškylaus Kulautuvoje. Plaukiant, nuo laivo denio bus galima pasigėrėti įspūdingomis Nemuno pakrantėmis, gamtos ir kultūros paminklais. Kulautuvoje pažinimo ieškančius gidas supažindins su tarpukario kurorto istorija, kiti galės tiesiog pailsėti, pasivažinėti dviračiais ar pasivaikščioti gryname pušyno ore.

Grįžimas į Kauno senamiestį taip pat neturėtų prailgti – keleivius džiugins svajinga saksofono muzika.

Bilietus jau galima įsigyti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro interneto svetainėje.
.
Kelionė suaugusiesiems kainuoja 21 Lt, 8-12 metų vaikams – 12 Lt, neįgaliesiems – 15 Lt, o vaikai iki 7 metų plaukia nemokamai.

Laivas, talpinantis 100 žmonių, plauks kiekvieną sekmadienį viso laivybos sezono metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA