Kauno rajonas atidavė duoklę prezidentui V. Adamkui | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas atidavė duoklę prezidentui V. Adamkui

Sekmadienio popietę prezidentas Valdas Adamkus lankėsi Vilkijoje (Kauno r.), kur atidengė savo vardo memorialinį akmenį. 87 metų V. Adamkus pagerbtas už aktyvią visuomeninę veiklą sodinant ąžuolus ir plėtojant aplinkosauginius projektus.

„Kaip šio ąžuolo šaknys įsitvirtinusios į šventą Lietuvos žemę, privalu, kad ir mūsų šaknys niekad neatitrūktų nuo savo tautos“, – tokie V. Adamkaus žodžiai iškalti ant akmens, kuris pastatytas Vilkijos Šv. Jurgio bažnyčios šventoriuje. Šį akmenį kilniam tikslui padovanojo Kauno rajono ūkininkų šeima.

Šiuo renginiu įprasminta V. Adamkaus ir sambūrio „Gerumo ąžuolas“ veikla, kurios metu visoje Lietuvoje pasodinta tūkstančiai didingų medžių.

„V. Adamkus su žmona Alma kartu su „Gerumo ąžuolu“ pasodino daugiau nei 5 tūkst. ąžuolų – septynerius metus mes sodinome ąžuolus. Didžiausia giria pasodinta Šilinkuose, Šakių rajone – 3600 ąžuolų. Praėjusiais metais buvo pasodinta giria Kalvarijoje, šalia Lenkijos sienos – 1200 ąžuolų. Gerbiamas Prezidente, tikime, kad dar pasodinsite ne vieną tūkstantį ąžuolų“, – kalbėjo sambūrio „Gerumo ąžuolas“ vadovas Valdas Pacevičius.

„Esu nuoširdžiai sujaudintas jūsų dėmesio ir pagarbos. Jūsų sprendimą įrengti memorialinį kompleksą priimu kaip simbolinį gestą skirtą ne tik man – tai pagarbos ir dėkingumo ženklas visiems, kurie įvairiose Lietuvos vietose dalyvauja ąžuolų sodinime, kurių dėka tūkstančiai naujų ąžuolų puoš ateities Lietuvą“, – kalbėjo V. Adamkus.

Memorialinį akmenį V. Adamkus atidengė kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu. Renginio metu prezidentas apdovanojo nusipelniusius žmones bei pats sulaukė dovanų – kadenciją baigusiam prezidentui įteiktas simbolinis apdovanojimas, kuriame yra Lietuvos formos ąžuolo dalis. Beje, šio ąžuolo amžius siekia net 7 tūkst. metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA