Startuoja sąmoningumą skatinanti akcija „Tušti namai“ | Kas vyksta Kaune

Startuoja sąmoningumą skatinanti akcija „Tušti namai“

Archyvo nuotr.

Viešoji įstaiga „Baltai Juoda“ bendradarbiaudama su Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriumi organizuoja prevencinę akciją „Tušti namai”. Šia prevencijos priemone siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumą, ugdyti ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų sąmoningumą ir supratimą apie saugų elgesį kelyje.

Iniciatyvos pavadinimu „Tušti namai” pasakoma, kad kiekvienas nelaimingas įvykis, kurio metu žuvo žmogus, jo buvusiuose namuose palieka slegiančią tuštumą. Dėl šios priežasties akcijos simboliu buvo pasirinktas „namukas”.

„Namukus” pirmajame akcijos etape gamino VšĮ „Baltai Juoda” savanoriai. Ant „namuko” stogo bus pateiktas trumpas skaudaus įvykio aprašymas. Tokiu būdu stengiamasi parodyti, kad kiekvienas namukas yra konkretų asmenį menantis simbolis.

Tęsdami sėkmingą bendradarbiavimą su VšĮ „Baltai Juoda” Kauno apskrities policijos pareigūnai kartu vykdys šią akciją ir statys pagamintus „namukus”. Ši akcija – ne tik simbolinė pilietiška jaunimo iniciatyva, bet kartu ir skaudžios realybės parodymas, kai kalbame apie buvusius nelaimingus įvykius, kad galėtume išvengti gresiančių ateityje.

„Baltai Juoda“ kviečia visuomenę susirinkti balandžio 28 d. (pirmadienį) 20 val. Žalgirio arenos aikštelėje (Kaunas), iš kurios bus vykstama į sutartus punktus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA