Skaitytojas apie „Kritinę masę“: meskite automobilius ir sėskite ant dviračių! | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas apie „Kritinę masę“: meskite automobilius ir sėskite ant dviračių!

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė atgarsiai iš penktadienį vykusios „Kritinės masės“, kurios metu apie 400 dviratininkų jūra skalavo Kauno gatves. Skaitytojas Mantas, pirmą kartą sudalyvavęs šiame renginyje, liko patenkintas šia iniciatyva ir pasiūlė iškeisti automobilius į šias ekologiškas transporto priemones.

„Kritinės masės“ yra gerai. Pats tuo įsitikinau šį penktadienį, kuomet pirmą kartą sudalyvavau šioje dviračių fiestoje. Nors kai kurie sakė, jog tik atsitiktinai sužinojo apie šią tradiciją – kiekvieną paskutinį mėnesio penktadienio sėsti ant dviračių ir užtvindyti Kauno gatves, tačiau kaskart automobilius iškeitusių į ekologiškas transporto priemones turėtų būti daugiau ir daugiau.

Tai ne lenktynės ar parodų šou – kurio dviratis geresnis, greitesnis ar madingesnis. Tai tiesiog priminimas apie šią nebrangią alternatyvą automobiliui.

Važiavo visi – ir merginos, ir garbaus amžiaus žmonės, ir vaikai, ir be sportinio pasirengimo žmonės. Svarbiausiai, kad visi važiavę buvo tikrai atsakingi tiek už save, tiek už šalia esantį. Aišku, smulkių susidurimų tokioje masėje sunku išvengti, bet organizatoriai atliko puikų darbą – stabdė visą koloną kažkam nukritus, darė sustojimus, jog palauktų atsilikusių, užtvėrė kelią mašinoms kištis į kritinę masę.

Žinoma, skubančius, lekiančius vairuotojus tikrai toks vaizdas nepradžiugino. Iš vienų lūpų aiškiai išskaičiau keiksmažodžius, kiti rodė susinervinimą, jog jų autobusas vėluos keliomis minutėmis. Bet buvo ir geroji pusė – žmonės mojavo, pravažiuojantys savo palaikymą išreiškė pypsinimu, močiutės susidomėjusios viską stebėjo pro langus, o kai kurie vaikai prie kolonos prisijungė vos pamatę ją.

Dabar skaitote ir galvojate kodėl jūs dar vis porą kilometrų į darbą važiuojate su mašina? Atsiminkite, kad Kaunas yra puikiai pritaikytams šioms dviejų ratų transporto priemonėms, o kuo toliau, tuo daugiau mieste atsiranda padorių dviračių kelių.

Pats neturiu automobilio, tačiau jau antrą mėnesį neperku mėnesinio viešojo transporto bilieto ir į reikiamas vietas nuolat važiuoju su dviračiu. Siūlau prisijungti ir jums.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA