Kauno ekonominės policijos pareigūnai išaiškino naują sukčiavimo būdą (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno ekonominės policijos pareigūnai išaiškino naują sukčiavimo būdą (video)

Archyvo nuotr.

Kauno apskrities Ekonominės policijos pareigūnai išaiškino naują sukčiavimo būdą, kuomet iš draudimo bendrovių grupė gerai organizuotų asmenų sukčiavimo būdu užvaldė apie 700 000 Lt.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė keturis įtariamuosius ir dvi su jais susijusias įmones, tai yra sukčiai pasinaudodami įmonių juridiniu statusu su draudimo bendrovėmis pasirašydavo draudimo tarpininkavimo sutartis, taip įgydavo teisę už nustatytą komisinį mokestį konsultuoti klientus ir tarpininkauti sudarant investicinio gyvybės draudimo sutartis. Vėliau įtariamieji inicijuodami investicinio gyvybės draudimo sutarčių pasirašymą su fiziniais asmenimis ir už juos sumokėdami keletą draudimo įmokų, apgaule iš draudimo bendrovių gaudavo komisinius mokesčius.

Nustatyta, kad viena draudimo bendrovė patyrė 515 000 Lt, kita – 181 000 Lt žalą.

Policijos pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius, Kauno miesto gyventojus E. M. (gimusį 1981 m.), A. S. (gimusį 1981 m.) ir A. R.(gimusį 1976 m.). Jų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, kurių metu rasta ir paimta įvairių tyrimui reikšmingų dokumentų bei du nelegaliai laikomi šaunamieji ginklai.

Įtariamieji anksčiau neteisti, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., už kurį numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA