Savaitgalį kauniečiai švarino miestą | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį kauniečiai švarino miestą

Organizatorių nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kaune vyko miesto savivaldybės organizuota visuotinė švarinimosi akcija. Šimtai kauniečių noriai tvarkė ne tik savo gyvenamąją aplinką, bet ir švarino viešąsias miesto erdves. Iš viso į Lapių sąvartyną atgabenta beveik 60 tonų per akciją surinktų šiukšlių.

„Svarbiausias šios akcijos tikslas – apsitvarkyti savo miestą prieš Šv. Velykas – pasiektas. Džiaugiuosi, kad kauniečiai aktyviai dalyvavo talkoje. Dėkoju visiems prisijungusiems”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Ramybės parke švarinimosi akcijos dieną susirinko per 100 žmonių. Kartu su Kauno meru ir savivaldybės administracijos darbuotojais miestiečiai tvarkė parko aplinką, grėbė žaliąsias atliekas, rinko šakas.

Visuotinė švarinimosi akcija vyko visose miesto seniūnijose. Kiekviena seniūnija išrinko po vieną probleminę vietą savo teritorijoje. Šiukšlės buvo renkamos į specialius maišelius, kurie pagaminti perdirbus plastikinę kalėdinės Kauno miesto eglės dalį.

„Aleksote švarinimosi akcija vyko keliose seniūnijos vietose, iš viso susirinko daugiau nei 60 bendruomenės narių. Daugiausiai surinkome statybinio laužo, žaliųjų atliekų, padangų, automobilių plastmasinių dalių. Iš tiesų pasiekėme savo užsibrėžtus tikslus ir surinkome apie porą tonų šiukšlių“, – teigė Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

„Žaliakalnyje buvo tvarkomas Nuokalnės g. šlaitas ir A. Samuolio-Samulevičiaus skveras. Šiose vietose plušėjo apie 80 aktyviausių bendruomenės narių. Nuokalnės g. šlaite daugiausiai rasta buitinių atliekų, plastiko, o skvere grėbėme lapus, valėme takelius“, – sakė Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas.

Pasak Vilijampolės seniūno Algimanto Mickevičiaus, savaitgalį tvarkant Nemuno krantinę surinkta daugiau nei 1,5 tonos įvairiausių buitinių atliekų bei 8 kub. m padangų. Prie akcijos prisidėjo ir Veršvų vidurinės mokyklos mokiniai, kurie penktadienį gražino Nemuno pakrantę. Panerio seniūnaitijoje susirinkę vietos bendruomenės nariai tvarkė apleistą sklypą: pjovė brūzgynus, išrinko šiukšles, šienavo žolę.

„Šįmet, kaip ir praėjusiais metais, ėjome tuo pačiu maršrutu: Bivylių g., A. Šapokos g., B. Brazdžionio g. Švarinimosi akcijoje dalyvavę kauniečiai surinko kelis šimtus kilogramų buitinių atliekų, įvairių automobilių detalių, rado net gi šaldytuvą. Pastebime, jog šiukšlių šiemet mažiau nei pernai“, – džiaugėsi Bivylių bendruomenės pirmininkė Livita Kazlauskienė.

Surinktas šiukšles iš tvarkomų teritorijų išvežė bendrovė „Kauno švara”. Prie akcijos prisijungusiems kauniečiams buvo išdalinti specialiai paženklinti šiukšlių maišeliai, kuriuos UAB „Gerovė” pagamino perdirbusi gražiausia šalyje pripažintos kalėdinės Kauno miesto eglutės plastikinę dalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA