Kurios gatvės bus suremontuotos šiais metais? (sąrašas) | Kas vyksta Kaune

Kurios gatvės bus suremontuotos šiais metais? (sąrašas)

Archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba ketvirtadienį patvirtino gatvių, kurios šįmet sulauks remonto, sąrašą. Įskaitant ir Panemunės tilto statybas, visiems darbams šįmet bus skirta daugiau nei 63 mln. Lt.

Dalis gatvių bus iš esmės rekonstruota, dalis – kapitaliai suremontuota, kitose bus vykdomi atskirų ruožų tvarkymo darbai. Didelis dėmesys bus skirtas įvažų į daugiabučių namų kiemus ir švietimo įstaigų teritorijas tvarkymui. Tam numatyta 1,5 mln. Lt.

„Miesto gatvių tvarkymui skiriame išskirtinį dėmesį. Kaip ir praeitais metais, prioritetu yra laikomas ištisinių atkarpų tvarkymas, o ne pavienių duobių lopymas”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Darbai jau pradėti

Prieš kurį laiką kelininkai pradėjo Savanorių prospekto įkalnės ir K. Petrausko gatvės atkarpos rekonstrukciją. Kauno miesto biudžeto ir ES lėšomis finansuojami projektai bus užbaigti iki šių metų pabaigos. Esminiai rekonstrukcijos darbai taip pat bus vykdomi Palemono gatvėje ties statomu intermodaliniu terminalu, taip pat – K. Veverskio ir Z. Gerulaičio gatvėse, vedančiose į socialinį būstą.

Kapitalinio remonto šįmet sulauks visa eilė gatvių, tarp kurių – Jonavos, Panerių, Elektrėnų, Biruliškų, Draugystės ir kitos gatvės. Kelininkai taip pat tvarkys Šiaurės prospekto įkalnę bei šios gatvės ruožą nuo Savanorių prospekto iki V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės. Pirmieji kapitalinio remonto darbai prasidės gegužės mėnesio pradžioje, kai tik bus pasirašytos finansavimo sutartys su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Tvarkys ir šaligatvius

Praėjusią savaitę Kaune pradėti išdaužų ir duobių tvarkymo darbai. Šiuo metu jie vykdomi miesto centre, Aleksote ir Žaliakalnyje. Iš viso šiems darbams skirta 6 mln. Lt. Planuojama, kad kelininkai iki metų pabaigos atnaujins apie 60 tūkst. kv. m. gatvių ploto.

Šįmet taip pat bus vykdomi šaligatvių tvarkymo darbai. Naujas šaligatvis bus paklotas Žemaičių gatvėje ties Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, taip pat – Drobės gatvėje ir dalyje K. Baršausko gatvės.

Pasiruošimas kitų metų darbams

Šįmet taip pat bus parengti Raudondvario ir Radvilėnų plentų, Slėnio ir Tilto gatvių bei Baltų pr. – Žiemgalių g. – 9-ojo forto g. žiedinės sankryžos techniniai projektai. Šiuo metu prasčiausios būklės magistralinė miesto gatvė yra Raudondvario plentas, kuriame susidėvėjusi ne tik važiuojamoji dalis, bet ir požeminės komunikacijos, todėl būtina esminė gatvės rekonstrukcija. Tai yra didžiulis projektas, kurio vertė gali siekti 80-90 mln. Lt.

„Šįmet bus parengtas Raudondvario plento rekonstrukcijos techninis projektas. Turėdami jį galėsime teikti paraiškas dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Planuojame Raudondvario plento rekonstrukciją pradėti ateinančiais metais”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Aloyzas Pakalniškis.

Kas bus padaryta 2014 metais?

Savanorių pr. įkalnės rekonstrukcija
K. Petrausko g. atkarpos rekonstrukcija
Palemono g. rekonstrukcija
K. Veverskio g. rekonstrukcija
Z. Gerulaičio g. rekonstrukcija
Jonavos g. kapitalinis remontas
Pilies žiedo kapitalinis remontas
Panerių g. atkarpos kapitalinis remontas
Šiaurės pr. įkalnės kapitalinis remontas
Šiaurės pr. pradžios kapitalinis remontas
Elektrėnų g. kapitalinis remontas
Biruliškių g. kapitalinis remontas
M. Jankaus g. kapitalinis remontas
Draugystės g. (nuo Kovo 11-osios g. iki Pramonės pr.) kapitalinis remontas
Pravieniškių g. kapitalinis remontas
Antanavos g. kapitalinis remontas
Žvangučių g. kapitalinis remontas
Kiškių g. kapitalinis remontas
Keramzito g. kapitalinis remontas
Pamario g. kapitalinis remontas
Chemijos g. atkarpos kapitalinis remontas
Vaišvydavos pl. remontas
Rūko g. remontas
Didžioji g. remontas
Piliuonos g. remontas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA