Kanapių augintojas iš Kauno norėjo susisprogdinti su pareigūnais | Kas vyksta Kaune

Kanapių augintojas iš Kauno norėjo susisprogdinti su pareigūnais

delfi.lt 2014/04/07 12:20
DELFI nuotr.

Pirmadienį antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” vadas Viktoras Grabauskas ir Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas Policijos departamente detaliau papasakojo apie dramatiškus įvykius Rokiškio r. Antanašės kaime.

Drama Rokiškio r. esančioje Antanašėje prasidėjo šeštadienio vakare, apie 19 val., kai čia atvyko Kauno vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai, tiriantys narkotikų platinimo bylą. Buvo įtariama, kad į Antanašę atsikraustęs kaunietis Saulius K. (gim. 1967 m.) apleistame buvusiame valgyklos pastate augina kanapes.

Pareigūnai ketino atlikti kratą, tačiau Saulius K. pasipriešino – negyvenamose apsistatęs dujų balionais ir apsiginklavęs kovine granata vyras grasino susisprogdinti. Be to, jis turėjo ir pistoletą (kaip vėliau paaiškėjo, dujinį).

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” vadas Viktoras Grabauskas pasakojo, kad buvo galimybė įtariamąjį neutralizuoti, tačiau norėta išsaugoti jo gyvybę. Be to, nušovus jis būtų paleidęs rankoje laikytą granatą be žiedo, o pastate buvo dujų balionai, tai kėlė dar didesnį pavojų aplinkiniams.

Ant pastato langų įrengtos grotos, iki patalpos, kur buvo užsidaręs Saulius K., – trejos rakinamos durys, tad užklupti jį netikėtai buvo sudėtinga.

Užsibarikadavęs vyriškis turėjo naminės degtinės ir retkarčiais jos išgerdavo. Sekmadienį su juo bendrauti jau buvo sudėtinga. Jis telefonu atsisveikino su artimaisiais, buvo parašęs jiems atsisveikinimo laišką.

Penkis kartus teistas kaunietis su juo kalbėjusiam D. Žukauskui sakė, jog nebegrįš į kalėjimą, todėl gyvas nepasiduos. Jis net nusipiešė taikinį ties širdimi, o netrukus – ir ant kaktos. Priėjęs prie lango prašydavo, kad „Aras” jį nušautų.

Sekmadienio popietę „Aras”, nusprendus, kad įkalbėti nepavyks, pasirengė šturmui. Pareigūnai matė, kad Saulius K. kartais įkiša žiedą į granatą ir padeda ją. Buvo nuspręsta tokiu momentu atakuoti. Šturmas turėjo įvykti už 5-10 minučių, bet tuo metu vyriškis staiga puolė į lauką su granata rankoje.

D. Žukauskas akimirksniu čiupo už rankos su granata, kad Saulius K. negaletų atgniaužti pirštų (paleidus granatos plunksną sprogimas įvyksta per 3-4 sekundes). Iškart puolė ir greta buvę „Aro” kovotojai. V. Grabauskas irgi griebė už rankos su granata.

Pareigūnai kaunietį parbloškė, o D. Žukauskas ir V. Grabauskas atlaužė jo pirštus, saugiai, neatleisdami plunksnos, paėmė granatą ir perdavė ją išminuotojams.

Pasak V. Grabausko, manoma, kad Saulius K. buvo nusprendęs susiprogdinti taip, kad kartu žūtų ir policininkai.

Sulaikius įtariamąjį, pareigūnai pagaliau atliko kratą pastate. Įtarimai pasitvirtino – aptikta kanapių auginimo laboratorija. Joje augo kelios dešimtys narkotinių augalų.

Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl disponavimo sprogstamosiomis medžiagomis ir narkotikų platinimu. Pirmadienį jis bus atvežtas į Panevėžio teismą, kur bus sprendžiama dėl jo suėmimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA