Teroro išpuolį Antanašėje surengė kaunietis | Kas vyksta Kaune

Teroro išpuolį Antanašėje surengė kaunietis

Gimtojo Rokiškio nuotr.

Senojoje Antanašės valgykloje (Rokiškio r.) gyvena iš Kauno atvažiavęs Saulius K. Jis užsibarikadavo namuose su daiktu, panašiu į granatą ir grasina susisprogdinti, informuoja naujienų portalas „Gimtasis Rokiškis”.

Portalas lrytas.lt pranešė, jog sekmadienio pavakarę policijos pareigūnai ir „Aro“ vyrai nuginklavo įtariamą narkotikų prekeivį, kuris grasino susisprogdinti apleistame pastate. Tai įvyko apie 15 val. 10 min.

Atvykusios „Aro” pajėgos, derybininkai bando susitarti su name užsibarikadavusiu vyriškiu. Derybininkas kalba su juo per langą. Sauliui K. siūlė cigarečių. Jis jas paėmė. Vyriškis sako, jog maisto ir vandens turi ilgam laikui. Name naktį buvo išjungta elektra. Vietos gyventojai pasakoja, jog naktį Saulius K. dar atsakinėjo jiems mobiliuoju telefonu, o dabar jo aparatas jau nebeveikia. Vyriškis pažįstamiems pasakojo, jog kažkas Kaune policijai apie jį prikalbėjo visokių nesąmonių, todėl atvyko pareigūnai daryti kratos. Jis jų nenori įsileisti.

Vyriškis užsibarikadavo, nieko neįleidžia į namus. Turi daiktą, panašų į granatą, apsistatęs 8 ar 10 dujų balionais ir grasina susisprogdinti.

Operacijoje dalyvaujantis Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacinės grupės vyresnysis specialistas Raimondas Šimiliūnas „Gimtajam Rokiškiui” sakė, jog balandžio 5-ają 19 val. 52 min. buvo gautas pranešimas, kad Antanašės kaime reikalinga papildoma policijos pagalba. Į prašymą buvo sureaguota. Vyksta policijos operacija. Iki šiol tęsiasi policijos operacija, įvestas planas „Skydas”: atvykusios pagalbos tarnybos – ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai, rinktinės „Aras” pareigūnai. Daugiau informacijos visuomenei pareigūnas neatskleidė, tikindamas, jog tai ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Obelių seniūnas Eugenijus Narkūnas sakė, jog senojoje valgykloje gyvenantis žmogus nėra seniūnijos gyventojas, visiškai nebendravo su vietos gyventojais, seniūnijos specialistais. „Žinau tik tiek, kad jis augino sraiges ir užsiėmė automobilių remontu, tačiau su juo bendrauti man neteko”, – pridūrė seniūnijos vadovas.

Vyras šiuo metu Antanašėje gyvena vienas. Žmona ir trys vaikai išvykę kitur. Vyras įsikūręs dalyje buvusios valgyklos pastato.

Ar įtariamojo grasinimai susisprogdinti yra realūs? „Turima informacija verčia manyti, kad grasinimai yra realūs“, – portalui lrytas.lt sakė Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis.

Tuo tarpu lrytas.lt skelbia, kad policija turėjo patikimų duomenų, kad vyras galėjo prekiauti narkotinėmis medžiagomis.

„Tai turėjo būti ikiteisminio tyrimo finalinis akordas“, – paaiškino E.Kriaučionis.

Todėl šeštadienį po pietų daryti kratos į Rokiškį išvyko trys Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai, vadovaujami vyriausiojo tyrėjo Stanislovo Zaikino.

Penkis kartus teistas kaunietis Saulius K. yra įtariamas kanapių auginimu. Spėjama, kad kvaišalus jis veždavo į Kauną.

Vietos gyventojai pasakojo, kad po tuo pastatu yra erdvūs rūsiai, kuriuose, matyt, ir buvo auginamos kanapės.

Šiuo metu į Rokiškį vyksta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA