Prezidentė Kaune apdovanojo istorinių žinių turnyro nugalėtojus | Kas vyksta Kaune

Prezidentė Kaune apdovanojo istorinių žinių turnyro nugalėtojus

R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi istorinėje Prezidentūroje, kur dalyvavo Prezidento institucijos 95-mečio minėjime ir apdovanojo istorinių žinių turnyro nugalėtojus.

Prezidento institucijos jubiliejui skirtame turnyre varžėsi moksleiviai iš Kauno Antano Smetonos, Ukmergės Antano Smetonos, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Kaišiadorių Algirdo Brazausko ir Raseinių Jono Žemaičio gimnazijų.

Prezidentė finalinio žinių turnyro dalyviams uždavė klausimus apie Prezidento institucijos istoriją ir reikšmę valstybei, rinkimus, institucijos kaitą tarpukariu ir po nepriklausomybės atgavimo.

Pasak Prezidentės, jaunoji karta, prisiliesdama prie Lietuvos istorijos, daugiau sužinodama apie mūsų valstybingumo raidą ir iškilius šalies veikėjus, padeda išsaugoti gyvą istorinę atmintį ir skatina pasididžiavimą savo šalimi.

Po turnyro Prezidentė kartu su gimnazistais apžiūrėjo parodą „Varnas varnui akies nekerta? Lietuvos politikai ir visuomeninis gyvenimas Adomo Varno (1879-1979) kūryboje”, skirtą Prezidento institucijos jubiliejui.

Šiandien Kaune, istorinės Prezidentūros kieme taip pat prisiekė Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetai.

1919 m. balandžio 4 d. Antanas Smetona buvo išrinktas pirmuoju Lietuvos Valstybės Prezidentu. Balandžio 6 d. iškilmingame Lietuvos Valstybės Tarybos posėdyje išrinktasis Prezidentas prisiekė Konstitucijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA