Kaunas su „Kino pavasario“ pagalba bando prisikviesti kino industrijos kūrėjus | Kas vyksta Kaune

Kaunas su „Kino pavasario“ pagalba bando prisikviesti kino industrijos kūrėjus

Kas vyksta Kaune nuotr.

Vykstant „Kino pavasario“ festivalio renginiams, į Kauną atvyko kino kūrėjai, kuriems pristatytos galimybės kurti filmus Kaune. Kino kūrėjai, dalyvavę savo filmų premjeriniuose renginiuose, Kaune buvo viliojami turtinga istorija, gera miesto lokacija.

Kauno kino studijos koordinatorius Darius Baltušis, svečiams pristatydamas galimybes, pasidžiaugė, kad miesto valdžia prieš kelis metus išreiškė politinį norą Kaune rengti filmavimus įsteigdami „Kauno kino studiją“.

Kūrėjams iš užsienio šalių surengta ekskursija po galimas filmavimo aikšteles. Aplankytas VII fortas, Kauno senamiestis, svečiai pakilo ant Prisikėlimo bažnyčios stogo, apžiūrėjo Žaliakalnį.

Kaune jau filmuoti keli užsienio kūrėjų filmai. Tai „Mission Bavaria“, „Chronicle Beyond the Border“, „Gentelman & Gangsters”, “Mercedes – the story of the Silver Arrows”, “Anna Karenina – italian version”, bendras Lietuvos ir britų kūrėjų filmas „Mano seserys“.

Apžiūrėję Kauną, kūrėjai teigė, kad ir čia galima filmuoti tam tikras filmų scenas, tačiau pavyzdžiui svečias iš Rumunijos pažymėjo, kad ir jų šalyje yra panašių objektų, todėl reikia vertinti visas aplinkybes ir tuomet spręsti, ar apsimoka filmuoti Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA