Kauno senturgyje – nematytas dalyvių antplūdis | Kas vyksta Kaune

Kauno senturgyje – nematytas dalyvių antplūdis

Organizatorių nuotr.

Šiandien Kaune prasideda tradicinis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“. Sendaiktininkai taip pamėgo šį septintus metus vykstantį renginį, kad organizatoriai sunkiai juos besutalpina.

„Pastaruoju metu dalyvių skaičius nuosekliai augo, tačiau šį kartą jų atvyko ypač daug – gerokai per tris šimtus. Matyt tai lemia vis gerėjanti ekonominė padėtis – kyla sendaikčių paklausa, todėl didėja ir pasiūla“, – sako Jonas Plenta, vienas senturgio organizatorių.

Pasak jo, iškilo malonus rūpestis – sutalpinti visus norinčius prekiauti į jiems skirtą prekybos miestelio „Urmas“ teritoriją.

„Smagu, kad mūsų rengiamas senturgis taip išpopuliarėjo, o Kaunas tapo Baltijos šalių sendaiktininkų sostine. Gausus prekybininkų būrys lemia, kad renginio lankytojai kaskart išvysta ką nors neįprasto. Pavyzdžiui, praeitą kartą latviai atsigabeno didžiulę antrojo pasaulinio karo jūrinę miną, dar anksčiau buvo siūloma įsigyti senovės riterio šarvus“, – pasakojo J. Plenta.

Į renginį atvyko sendaiktininkai, antikvaro kolekcininkai, bukinistai, numizmatai ir filatelistai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir kitų šalių.

Didžiąją senturgio asortimento dalį sudaro seni paveikslai, monetos ir popieriniai pinigai, laikrodžiai, įvairiausi senoviniai namų apyvokos daiktai, baldai, prašmatnūs indai, servizai, žvakidės, senovinės kariuomenės ekipuotės detalės.

Šį kartą renginio lankytojai išvys ne tik tradicinę restauruotos XIX a. pabaigos-XX a. vidurio technikos parodą. Šeštadienį jie galės paragauti pagal senas neapolietiškas tradicijas iškeptos tikros picos. Jas čia pat, po atviru dangumi, gamins ir mobilioje malkomis kūrenamoje krosnyje keps kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Beatos Nicholson vyras Tomas.

Pirmasis šiais metais senturgis vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį (kovo 28–30 dienomis) prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje nuo ankstaus ryto.

Senturgis „Laiko ratu“ yra rengiamas tris kartus per metus – kovo, gegužės ir rugsėjo mėnesiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA