Kauno „Žalgiris” antrą kartą nusileido Stambulo „Galatasaray” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” antrą kartą nusileido Stambulo „Galatasaray”

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda „Žalgirio“ arenoje žaidė priešpaskutinis Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes, kurias Stambulo „Galatasaray“ komandai pralaimėjo rezultatu 72:84.

Turkijos komanda šiame etape jau iškovojo šešias pergales iš 12 sužaistų rungtynių. Žalgiriečių pergalių kraitis – kur kas menkesnis. Kauno “Žalgiris” turnyrinėje grupės lentelėje rikiuojasi paskutinis, aštuntas, svečių klubas po sužaistų rungtynių Kaune pakilo į ketvirtą vietą.

Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Saulius Štombergas po priešpaskutinio mačo Kaune liūdėjo: „Gaila, kad vėl pralaimėjome eilines Eurolygos rungtynes. Negaliu sakyti, jog vyrai nesikovė. Kai kuriais momentais pritrūko pasitikėjimo savimi, agresijos. Trečiame kėlinyje varžovams davėme daryti ką nori. Iš mano pusės norėtųsi kietesnio žaidimo, kadangi trečiąjį ketvirtį baigėme be pražangų. Buvo ir gerų atkarpų, kuomet varžovus prisivydavome. „Galatasary“ išnaudojo savo priekinę liniją.

Pauliui Jankūnui sunkiau sekėsi šiandien, nes tai tik pirmos jo rungtynės po traumos. Ateityje jis mums dar padės labiau. Artūras Gudaitis šiandien gavo laiko, tačiau jam nelabai sekėsi – paslydo, neatkovojo kamuolio. Nereikia tikėtis iš jo stabilaus žaidimo, nes jis dar jaunas krepšininkas“, sakė S. Štombergas.

Stambulo „Galatasary“ vyr. treneris po laimėtų rungtynių sakė, kad laimėjo itin svarbias rungtynes Kaune: „Mums tai buvo ekstremaliai svarbios rungtynės, kadangi kovojame dėl vietos Eurolygos ketvirtfinalyje. Žinojome, jog Kaune žaisti prieš „Žalgirį“ yra labai sunku. Jie žaidžia agresyviai puolime. Tai matėme per paskutines varžovų rungtynes, kurias jie pralaimėjo minimaliais skirtumais. Solidžiai pradėjome susitikimą ir tai suteikė mums pasitikėjimo savimi. Gerai stabdėme Justiną Dentmoną, kuris tik antroje mačo pusėje labiau pasižymėjo. Ypač gerai žaidė Carlosas Arroyo, tačiau turiu pagirti visą savo komandą. Džiaugiuosi, jog laimėjo dviženkliu skirtumu, kadangi tai yra svarbu kovojant dėl vietos kitame etape“, sakė Erginas Atamanas.

Paskutinėse dvejose rungtynėse namuose “Žalgiriui” iki pergalių pritrūko tik vieno metimo, o pirmąjį susitikimą su “Galatasaray” kauniečiai pralaimėjo rezultatu 83:90.

“Žalgirio” dar laukia du paskutiniai Eurolygos “Top 16” mačai šiame sezone. Vienas bus žaidžiamas svečiuose su Belgrado “Partizan”, o pasirodymą Eurolygoje kauniečiai baigs akistata namuose su Madrido „Real“ klubu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA