Kaune vieningai ir išradingai atšvęsta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena | Kas vyksta Kaune

Kaune vieningai ir išradingai atšvęsta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena

Kas vyksta Kaune nuotr.

Tūkstančiai kauniečių šventinį antradienį dalyvavo 24-ose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinių renginiuose. Tradiciškai vidurdienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje pakėlus autentišką Vyčio Kryžiaus ordino vėliavą, prasidėjo šventinė programa.

ŠVENTĖS NUOTRAUKŲ GALERIJA

Vienybės aikštė ir sodelis prisipildė Kauno moksleivijos, kuri surengė tūkstantinę eiseną nuo Rotušės aikštės, o po ceremonijos į dangų paleido „Laisvės paukštį“.

Į šventę atėję kauniečiai neslėpė geros nuotaikos, mojavo kariškių dalinamomis Kauno ir Lietuvos vėliavėlėmis bei klausėsi Augustės Vedrickaitės, Pauliaus Bagdanavičiaus ir grupės „4 Roses” atliekamų patriotinių muzikinių kūrinių.

Dar viena įdomi akcija laukė geležinkelio stotyje savo traukinio belaukiančių ir į Kauną atvykusių. „Lietuvos geležinkeliai“ įvairiose stotyse surengė specialius chorinės muzikos koncertus. Kauno „Cantate Domino” choras daugiau nei valandą stebino keleivius savo atliekama religine muzika (koncerto nuotraukų albumą rasite čia>>>)

Sporto entuziastai taip pat išradingai pažymėjo šią Lietuvai svarbią datą. Orientavimosi sporto klubo nariai surengė simbolinį 11 kilometrų bėgimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA