DDT koncertas – muzikinis šou roko gerbėjams | Kas vyksta Kaune

DDT koncertas – muzikinis šou roko gerbėjams

Geriausia Rusijos roko grupe vadinama „DDT” koncertavo Kaune, „Žalgirio” arenoje. Pasiklausyti trijų dalių naujos programos „Kitaip” susirinko keli tūkstančiai sunkiosios muzikos gerbėjų.

DDT lyderis Jurijus Ševčiukas nuo pirmųjų akordų ne tik džiugino gerbėjus savo balsu, bet ir įmantriais šokiais bei savitais judesiais. Trečios dainos metu ištikimiausiems grupės gerbėjams net buvo leista užlipti ant scenos ir J. Ševčiukui paspausti ranką.

Publiką pribloškė įspūdingos vaizdo projekcijos ir betarpiškas J. Ševčiuko bendravimas. Dainininkas pasirodymą vis paįvairindavo savo samprotavimais ir švelniai užsiminė apie Ukrainą pastaraisiais metais krečiančius įvykius. Nors to tiesiogiai jis neįvardino, buvo galima suprasti iš iškart nuskambėjusios dainos, ir to, kad atlikėjas vardino didžiuosius Baltijos valstybių, Ukrainos, Rusijos miestus. Koncertą DDT baigė kūriniu apie šviesesnį rytojų. „Rytoj viskas bus kitaip!”, – kūrinio žodžiais į klausytojus kreipėsi grupės lyderis.

Specialiai koncertui įrengtoje scenoje grupės nariai šėlo ir rengė tikrą šou. Jis įprastai pristatomas tik didžiosiose Rusijos scenose ir vadinamas įspūdingu. Dar prieš koncertą organizatoriai pranešė, jog „Kitaip” yra labiau meninis šou nei koncertas. Tai įrodė ne tik programa, bet ir techniniai sprendimai: įrangą pasirodymui transportavo trys krovininiai automobiliai. Techninę koncerto pusę aptarnauja trys kompanijos iš Rusijos, Latvijos ir Vokietijos. Koncertas įgarsintas D&B Sound Sytem garso sistema. Video projekcijomis rūpinasi vokiečių specialistai. Koncerte Kaune video vaizdai projektuojami ant 330 kvadratinių metrų ekrano. Kiekvienai dainai grupė nufilmavo specialius video klipus, kurie bus rodomi programos „KITAIP“ koncertuose.

Jau pačioje kūrybos pradžioje poetinio roko klasikai „DDT“ išsiskyrė iš kitų to meto Rusijos muzikantų. Subtiliais, tačiau kritiškais dainų tekstais bei melodingomis roko kompozicijomis „DDT“ į save atkreipė ne tik tūkstančių pažangiai mąstančių gerbėjų, bet ir „KGB“ dėmesį.

Tekstą vėliau papildysime įspūdžiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA