Nuo užpuolikų nukentėjęs floristas A. Mažonas: „Plėšikus su kaukėmis esu matęs tik filme“ | Kas vyksta Kaune

Nuo užpuolikų nukentėjęs floristas A. Mažonas: „Plėšikus su kaukėmis esu matęs tik filme“

Vienas talentingiausių Lietuvos floristų, dirbantis Kauno salone „Ant ribos“ Antanas Mažonas kovo 8 – osios vakarą pateko į tikrų tikrausią trilerį, kurio pasėkmė – sulaužyta nosis, pagrobti pinigai ir išsaugotas noras toliau dalyvauti didžiausiuose šalies projektuose, kuriuose jo ir kolegų darbai sulaukia gausių pagyrų bei aplodismentų.

„Po tokių įvykių patiri šoką, bet gana greitai supranti, jog iš tiesų save nuskriaudė tie, kurie padarė nusikaltimą“, – sakė A. Mažonas.

Moters dienos vakarą, apie 18 valandą salone „Ant ribos“, esančiame V. Putvinskio gatvėje, floristas buvo likęs vienas – jo kolegės iš darbo jau buvo išėjusios. Pro duris įvirto du kaukėti vyriškiai, kurie A. Mažoną apsvaigino papurkšdami ašarinių dujų. Floristas buvo sumuštas ir surištas. Plėšikai patys bandė atidaryti kasą, tačiau jiems tai nepavyko. Tuomet jie pareikalavo tą padaryti A. Mažono. Drastiškam ir grubiam nusikaltimui pasiryžę banditai negalėjo patikėti, kad pinigų daugiau nėra – jų grobis tesiekė 2300 litų.

„Mūsų klientai yra linkę atsiskaityti pavedimu arba kortelėmis. Grynųjų kasoje būna nedaug. Ateityje situacija dar labiau keisis. Juk vykdome tokius projektus, kurių užsakovai nėra linkę litus nešiotis piniginėse“, – sakė A. Mažonas.

Anot jo, Kovo 8 – oji „Ant ribos“ buvo įprasta darbo diena. Ryte floristai socialiniame tinkle „Facebook“ su Moters diena pasveikino savo klientes ir ruošė puokštes pagal individualius užsakymus.

„Anksčiau plėšikus su kaukėmis esu matęs tik filmuose. Po įvykio širdyje pasidžiaugiau, kad dabar – išvystytos technikos laikai ir grynųjų kasose būna vis mažiau“, – pozityvią apiplėšimo pusę įžvelgė A. Mažonas. Žinoma, įvykis turėjo ir kitų „pliusų“: „Nos sumos, regis, ir nedidelės, vis tiek svarbiausia tai, kad darbuotojų ir klientų saugumui užtikrinti salone bus diegiamos modernios apsaugos sistemos“.

Ši savaitė floristui buvo ypatinga. Visuomenėje vis dažniau imama kalbėti apie išskirtinį jo požiūrį į gėles, bendradarbiavimą su garsiausiais šalies renginių organizatoriais, stambiausiais visuomeniniais projektais, žinomiausiais stilistais bei dizaineriais. „Ant ribos“ kolektyvas buvo itin pagirtas už gebėjimą savitai pateikti garsaus juvelyro Tauro Blaževičiaus darbus, pristatytus ketvirtadienį vakare svetingumo namuose „Monte Pacis“ atidarytoje porodoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA