Someljė A.Koncijalovas išsklaidė legendas apie tekilą | Kas vyksta Kaune

Someljė A.Koncijalovas išsklaidė legendas apie tekilą

Legendomis ir mitais apipinta ne vienos prekės ar produkto atsiradimo istorija. „Taip tiesiog paprasčiau parduoti gaminį, prekę ar paslaugą. Žmones žavi tai, kur juntama mistika. „,- įsitikinęs someljė Albertas Koncijalovas.

Viešbučio „Daugirdas“ restorane į tekilos degustavimo vakarą susirinkusiems svečiams jis pristatė šio gėrimo gaminimo subtilybes. Legenda, kad tekila gaminama iš kaktusų beklausant Alberto Koncijalovo kaip mat subliuško.

„Visa tekila gaminama tik iš agavų. Gelsvą atspalvį ji įgauna po brandinimo ąžuolo statinėse, kuris trunka 2 mėnesius arba metus. Ilgiau brandinta tekila vadinama „Anejo“, o trumpiau išbuvusi statinėse- „Reposado“ .

Tekilai gaminti tinkančios agavos auga tik tam tikrame Meksikos regione, Tekilos miestelyje ir jo apylinkėse. Todėl šis gėrimas ir vadinamas tekila. Kituose Meksikos regionuose gaminamam gėrimui suteiktas mezkalio pavadinimas. Meksikiečiai ją vadina – tekila su kirmėle, nors pasak someljė Alberto Koncijalovo, tai išgalvota istorija, leidžiianti susižerti jos pardavėjams didesnį pelną.

Mėgstantieji tekilą puikiai žino posakį ” Lyžtelk, gurkštelk ir užkąsk”. Tekila dažniausiai geriama su druska ir citrina, kartas su apelsinu ir cinamonu.

„Nors iš šimtaprocentinės agavos pagamintai tekilai įprastai jokių papildomų ritualų nereikia“, – patikino A. Koncijalovas. Tačiau meksikiečių filmuose gausu siužetų, kai geriant tekilą pirmiausia palaižoma ant rankos, o vyrams, kad būtų egzotiškiau- ant moters kūno- pabarstytos druskos. Gurkštelėjus gėrimo, užkandama griežinėliu citrinos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA