Nuo savaitgalio – brangesnis visuomeninis transportas Kaune | Kas vyksta Kaune

Nuo savaitgalio – brangesnis visuomeninis transportas Kaune

Archyvo nuotr.

Kauno transporto ir eismo organizavimo skyrius informuoja, kad nuo kovo 1-osios dienos brangsta viešojo transporto bilietai. Nuo šiandien daugiau teks pakloti už vienkartinius bilietėlius, taip pat brangsta ir kelionė maršrutiniais taksi (mikriukais).

Pagal skelbiamą informaciją kvt.lt, keičiasi šios kainos:

Vienkartinis elektroninis bilietas, suteikiantis teisę persėsti į kitą autobusą ar troleibusą per 30 minučių nuo bilieto pažymėjimo – 2 Lt.

Vienkartinis bilietas, parduodamas autobusuose ir troleibusuose, – 2,4 Lt.

Lengvatinis (50 proc. nuolaida) elektroninis vienkartinis bilietas, suteikiantis teisę persėsti į kitą autobusą ar troleibusą per 30 minučių nuo bilieto pažymėjimo – 1 Lt.

Lengvatinis (80 proc. nuolaida) elektroninis vienkartinis bilietas, suteikiantis teisę persėsti į kitą autobusą ar troleibusą per 30 minučių nuo bilieto pažymėjimo – 0,40 Lt.

Keleivių vežimo vietinio (miesto) reguliaraus susisiekimo maršrutiniais taksi tarifas – 3 Lt.

Taip pat naikinama galimybė su terminuotais elektroniniais bilietais važiuoti naktiniais maršrutais.

Tuo tarpu sulaukusiems pensinio amžiaus kurie gauna šalpos pensijas, kurių mėnesinis pajamų dydis neviršija valstybės remiamų pajamų dydžio, 80 metų ir vyresniems asmenims, nuo 1939–1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims – politinių kalinių ir tremtinių, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 m. sausio 11–13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos, suteikiama 828 Lt lengvata įsigyjant terminuotą elektroninį 365 kalendorinių dienų bilietą važiuoti autobusais ir troleibusais (išskyrus naktinius maršrutus) visomis dienomis jį aktyvuojant nuo pardavimo momento. Metinį bilietą jie galės įsigyti už 12 litų.

„Šis bilietų kainų padidėjimas mažiausiai palies tuos, kurie viešuoju transportu naudojasi nuolat. Terminuotų bilietų tarifas nesikeičia. Kyla transporto priemonėje įsigyjamo bilieto kaina, nes tuo siekiama mažiau trukdyti vairuotoją ir taupyti visų keleivių laiką”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Nors savivaldybės interneto svetainėje kaunas.lt buvo skelbta, kad vienkartinio bilieto kaina perkant spaudos kioskuose nesikeis ir išliks kaip ir buvusi, 1,8 Lt, tačiau šiandieninė situacija rodo, kad pabrango ir šie bilietėliai. tuo tarpu portalo žurnalistui susisiekus nemokamais „Autrolio” ir „Kauno autobusų” informaciniais telefono numeriais, nei viena iš konsultančių negalėjo tiksliai įvardinti, kiek kainuoja vienkartinis bilietas perkant spaudos kioskuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA