Žalgiris – Bayern: vokiečiams pralaimėta ir antrą kartą | Kas vyksta Kaune

Žalgiris – Bayern: vokiečiams pralaimėta ir antrą kartą

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo antrąjį ratą pradėjo dar vienu pralaimėjimu. Penktadienio vakarą žalgiriečiai svečiuose rezultatu 79:73 nusileido  Miuncheno „Bayern“ komandai. Pačioje „Top 16“ etapo pradžioje kauniečiai „Žalgirio“ arenoje jau buvo nusileidę vokiečiams 66:84.

Pirmoji rungtynių minutė išgąsdino „Žalgirio“ gerbėjus, nes aikštelę susiėmęs už kojos turėjo palikti Justinas Dentmonas. Vėliau jis sugrįžo, o jį pakeitęs Vytenis Čižauskas tvirtai laikė žaidimo vadžias savo rankose perimdamas 3 kamuolius. „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė dvitaškį su bauda įmetęs Robertas Javtokas ir iš kampo tritaškį pataikęs Martynas Pocius (6:3). V.Čižausko idealus perdavimas M.Pociui ir toks pats geras Šarūno Jasikevičiaus „pasas“ Tadui Klimavičiui (10:8) pradėjo rezultatyvią atkarpą. Šaras ir toliau dalino rezultatyvius perdavimus, po kurių T.Klimavičius smeigė tritaškį, R.Javtokas įdėjo į krepšį ir tas pats T.Klimavičius pelnė dar du taškus – 17:14. Š.Jasikevičius ir M.Pocius realizavo baudas, o tarp šių metimų kamuolį po krepšiu atkovojęs T.Klimavičius perdavė jį Š.Jasikevičiaus tritaškiui. Po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 24:20.

Spėjęs atkovoti 5 kamuolius pirmajame kėlinyje Paulius Jankūnas antrojo pradžioje pelnė dvitaškį nuo lentos (26:22). Du M.Pociaus prasiveržimai grąžino „Žalgiriui“ 6 taškų pranašumą – 30:24. „Bayern“ aukštaūgis Johnas Bryantas smeigė tritaškį, tačiau jo tiesioginis oponentas R.Javtokas ne tik dukart pasižymėjo iš po krepšio, bet ir pats atsakė taikliu tritaškiu. Kitoje atakoje R.Javtokas taip pat pastatė tvirtą užtvarą, kuria pasinaudojęs V.Čižauskas pataikė tritaškį ir privertė Miuncheno ekipos trenerių štabą prašyti minutės pertraukėlės – 40:32. Po jos šeimininkai suaktyvino gynybą ir žalgiriečiai per paskutines 3 antrojo kėlinio minutes taškų nebepelnė – 40:38.

Pirmoje mačo pusėje taškų nepelnęs J.Dentmonas pagaliau taikliai atakavo iš toli (43:38). Netrukus jis pridėjo porą baudų metimų (45:42), bet įsivažiavo ir „Bayern“ puolimo mašina. Ją bandė pristabdyti Vytenio Lipkevičiaus tritaškis, tačiau šeimininkai taip pat pataikė iš toli ir išsiveržė į priekį 52:48. Tada žalgiriečiai patys susiėmė gynyboje, o puolime tylą nutraukė 14-ąjį tašką pelnęs R.Javtokas. Kamuolį perėmęs Š.Jasikevičius privertė varžovą prasižengti ir sumetė baudas, Artūras Milaknis šovė tritaškį (55:52) ir „Bayern“ trenerių štabas vėl prašė minutės pertraukėlės. Šįkart ji naudos šeimininkams nedavė, nes Š.Jasikevičius pataikė iš vidutinio nuotolio, o kamuolį puolime atkovojęs T.Klimavičius taikliomis baudomis baigė trečiąjį kėlinį. 5 minučių atkarpą žalgiriečiai laimėjo 11:0 ir pirmavo 59:52.

„Žalgirio“ komanda šiame TOP16 etape yra paskutinėje aštuntoje vietoje, tuo tarpu Miuncheno „Bayern“ krepšininkai šiame etape – šešti. Iki šių rungtynių jiems buvo pavykę iškovoti 3 pergales.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA