Iki sensacijos LKL rungtynėse Kaune pritrūko vieno taiklaus metimo | Kas vyksta Kaune

Iki sensacijos LKL rungtynėse Kaune pritrūko vieno taiklaus metimo

Du svarbiausius savo žaidėjus praradę Edo Nickaus auklėtiniai iki paskutinės sekundės pirmavo prieš „Lietuvos rytą“, tačiau Gedimino Oreliko dvitaškis išvedė komandą į priekį 83:82 bei privertė varžovus palikti aikštę nuleidus galvas, skelbia lkl.lt.

„LSU–Atleto” vyr.treneris Edas Nickus po rungtynių sakė: „Norėčiau pasakyti visiems kritikams, kad turime puikią komandą. Jei būtų sudarytos geresnės sąlygos, nuveiktume dar daugiau. Gaila, kad mūsų komanda niekam neįdomi, tačiau joje žaidžia ne vienas talentingas krepšininkas. Šiandien parodėme, ką galime. Gaila, kad pralaimėjome, pergalė būtų didelė paskata tobulėti. Jei komandą sustiprintume talentingais krepšininkais, nustebintume ne vieną varžovą. Džiaugiuosi, kad šiandien susirinko daug žiūrovų, dėkoju už palaikymą. „Lietuvos rytas“ mūsų neįvertino, tačiau ir mes kovėmės puikiai. Šis pralaimėjimas, kaip pergalė“.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto” vyr.treneris Aleksandras Petrovičius teigė, kad kauniečiai sužaidė itin gerai: „Aikštės šeimininkai sužaidė puikias rungtynes. Pataikė iš įvairių padėčių, kovojo negailėdami jėgų. Mes prastai nusiteikėme rungtynėms, žaidėme nesusikaupę, darėme neleistinų klaidų. Tam įtakos turėjo ir įtemptas rungtynių grafikas, žaidžiame daug rungtynių, neturime laiko poilsiui.“

Įspūdingas Karolio Babkausko šou pirmajame rungtynių kėlinyje bei pasyvus vilniečių žaidimas kauniečiams leido laimėti pirmąjį kėlinį 27:21.

Antrasis kėlinys vėl priklausė „LSU-Atletui“, kuris ne tik kad neatidavė iniciatyvos, tačiau prieš ilgąją pertrauką dar labiau padidino pranašumą.

Trečiajame ketvirtyje Aleksandras Petrovičius į aikštę metė savo lyderius ir daugiausiai Renaldo Seibučio bei Juano Palacio pastangomis, vilniečiai rezultatą išlygino, o ketvirtojo viduryje – vienu tašku išsiveržė į priekį.

Visgi, fantastišką atkarpą (11:0) laimėję „LSU-Atleto“ atstovai, iki ketvirto kėlinio pabaigos likus vos 48 sekundėms, įgijo dešimties taškų persvarą. Tačiau ir tai dar nebuvo viskas.

Martynas Gecevičius pataikė tritaškį, Gediminas Orelikas – tris baudų metimus, perėmęs kamuolį Renaldas Seibutis – iš po krepšio. Vos per 13 sekundžių iš tos solidžios kauniečių persvaros liko vos 2 taškai.

Aikštės šeimininkai krepšį atakavo nesėkmingai, o netrukus tas pats R.Seibutis stojo prie baudų metimų linijos ir likus dvylikai sekundžių, tačiau vienas iš dviejų bandymų buvo nesėkmingas.

Rungtynių didvyriu tapo Gediminas Orelikas, kuris iš pradžių blokavo Tomo Urbono metimą, o netrukus pelnė ir pergalingą dvitaškį.

Rezultatyviausiai „LSU-Atleto“ komandoje žaidė: K.Babkauskas 22 taškai (8 rezultatyvūs perdavimai, 6 atkovoti kamuoliai), T.Urbonas 17 (8 atkovoti kamuoliai), Žygimantas Skučas 16 (12 atkovotų kamuolių).

„Lietuvos ryto“ gretose pasižymėjo: R.Seibutis 21 taškas (7 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai), J.Palacios 18 taškų (7 rezultatyvūs perdavimai), M.Gecevičius 17, G.Orelikas ir D.Songaila po 10.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA