Patvirtintas magistralės Vilnius-Klaipėda ties Kaunu rekonstravimo specialusis planas | Kas vyksta Kaune

Patvirtintas magistralės Vilnius-Klaipėda ties Kaunu rekonstravimo specialusis planas

Archyvo / J. Glemžos nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba patvirtino magistralinio kelio „Vilnius-Kaunas-Klaipėda” trylikos kilometrų ilgio ruožo rekonstravimo specialųjį planą. Tai – būtinas sprendimas ruošiantis pro Kauną einančios magistralės atkarpos rekonstrukcijai.

Planuojama, jog Lietuvos automobilių kelių direkcijos inicijuojamo projekto metu valstybinės reikšmės magistralinio kelio „Vilnius-Kaunas-Klaipėda” ruožo nuo 94 iki 107 kilometro rekonstravimas ženkliai padidins transporto eismo pralaidumą. Įgyvendinus projektą piko metu šiame ruože nesiformuos spūstys ir sumažės transporto apkrova.

Praplatins kelią

„Tai – pozityvus ir teigiamas projektas, kurio metu rekonstruojamame kelio ruože bus sutvarkytos ir čia esančios sankryžos, praplatinta magistralinio kelio važiuojamoji dalis. Jeigu pavyktų įrengti ir pietinį miesto aplinkkelį, tai dar labiau sumažintų automagistralės kelio ruožo, pasižyminčio didžiausiu eismo intensyvumu visame Lietuvos valstybinės reikšmės kelių tinkle, apkrovimą”, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičiaus.

Anot N. Valatkevičiaus, įgyvendinus grandiozinį projektą būtų atnaujinta miesto infrastruktūra, pagerintos sąlygos vairuotojams, o kraštovaizdis dėl numatomų įgyvendinti aplinkosauginių priemonių taptų estetiškai patrauklesnis.

Svarbus visai Lietuvai projektas

„Reikia džiaugtis kad pradedamas miestui labai svarbus ir seniai lauktas projektas. Tikimės, jog realūs darbai prasidės kuo greičiau. Po rekonstrukcijos šioje kelio atkarpoje turėtų padidėti leidžiamas greitis, nes vietoje dviejų eismo juostų atsiras trys – tiek vienoje, tiek ir kitoje kelio pusėje”, – akcentavo Kauno miesto tarybos narys Vygantas Gudėnas.

„Kelio atkarpa, kurią ketinama rekonstruoti, yra svarbi ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos transporto arterija. Vasaros sezono metu šioje vietoje nuolat formuojasi transporto kamščiai, tad sutvarkius nuvažiavimus ir įvažiavimus į miesto centrą, praplėtus kelią iki trijų eismo juostų viena kryptimi, ženkliai pagerės transporto pralaidumas, susisiekimo kokybė ir saugumas. Tai nepaprastai naudingas projektas. Jį įgyvendinus laimės ne tik kauniečiai, bet ir visos Lietuvos gyventojai”, – sakė Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

Patvirtinus specialųjį planą uždegta žalia šviesa rekonstruojamos kelios atkarpos nuo Ateities pl. susikirtimo su Šiauriniu aplinkkeliu iki IX forto pirminių techninių sprendimų, tokių kaip reikalingo žemės sklypo ribos suformavimas ir rezervavimas, įgyvendinimui.

Kada galėtų prasidėti rekonstrukcijos projektas, kol kas nepranešama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA