Viešosios tvarkos skyrius sukilo prieš vairuotojus, statančius automobilius neįgaliųjų vietose | Kas vyksta Kaune

Viešosios tvarkos skyrius sukilo prieš vairuotojus, statančius automobilius neįgaliųjų vietose

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai patikrino 55 prie prekybos centrų esančias automobilių stovėjimo aikšteles. Reidų metu buvo tikrinami neįgaliesiems skirtose vietose pastatyti automobiliai.

Patikrinimų metu buvo nustatytas 21 administracinės teisės pažeidimas pagal ATPK 1241 str. Vairuotojų pasiteisinimai buvo įvairūs – jie neva nepastebėjo ženklo, labai skubėjo ir pan. Neįgalių asmenų automobilių statymo kortelė suteikia teisę neįgaliesiems, vairuojantiems lengvuosius automobilius, sustoti (stovėti) neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose arba vietose, kuriose jiems sustoti (stovėti) nedraudžia Kelių eismo taisyklės.

Dokumentas, patvirtinantis teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis”, yra neįgaliojo pažymėjimas, kurį privalu turėti kelionės metu. Transporto priemonės, kurią vairuoja teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis” turintys neįgalieji arba juos vežantys asmenys, priekis ir galas turi būti pažymėti šiuo ženklu.

Kadangi teisės pažeidimai buvo nustatyti dienos metu, neatmestina, kad dar dažniau jie gali būti vykdomi po darbo vairuotojams atvažiavus apsipirkti į miesto prekybos centrus. Todėl ketinama padėti neįgaliesiems naudotis galimybe statyti automobilius į jiems skirtas automobilių statymo vietas Kauno mieste, ir bendrus su policija reidus bei patikrinimus organizuoti savaitgaliais bei vakaro metu.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 259.1 str. 2 punktą, skyriaus nuostatus ir administracijos direktoriaus įgaliojimus yra suteikta teisė surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolus pagal ATPK 1241 straipsnio ketvirtojoje dalyje (išskyrus važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimus) „Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas” numatytus teisės pažeidimus.

Automobilių vairuotojams už sustojimą ar stovėjimą vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti (išskyrus šio straipsnio trečiojoje dalyje numatytus sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimus), taip pat sustojimą ar stovėjimą nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA