Paskutinę dieną norą tapti Lietuvos prezidentu išreiškė verslininkas iš Kauno V.Lašas | Kas vyksta Kaune

Paskutinę dieną norą tapti Lietuvos prezidentu išreiškė verslininkas iš Kauno V.Lašas

Archyvo / Aliaus Koroliovo nuotr.

Paskutinę dieną, kuomet buvo galima registruotis kaip prezidento rinkimų kampanijos dalyviu, Vyriausioji rinkimų komisija sulaukė kauniečio verslininko Vlado Lašo prašymo. Viso tapti kandidatais į Lietuvos Respublikos prezidentus siekia devyniolika asmenų.

Be Ričardo Bransono draugo, verslininko iš Kauno Vlado Lašo, politinės kampanijos dalyviais yra užsiregistravę: prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo nariai Artūras Paulauskas, Linas Balsys, Naglis Puteikis, Europos Parlamento nariai Zigmantas Balčytis, Valdemaras Tomaševskis, Rolandas Paksas, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Kaišiadorių rajono gyventojas Alfredas Aliukevičius, vilnietis Antanas Mickevičius, prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė, visaginietis Jurijus Subotinas, Ignalinos meras Bronis Ropė, Kovo 11-osios Akto signatarai Rolandas Paulauskas ir Zigmas Vaišvila, „Lietuvio kalendoriaus“ leidimu išgarsėjusi Danutė Balsytė-Lideikienė, vairuotojas Jonas Lašinis, bei politikas iš Kupiškio Dangirdas Mikšys.

Šie asmenys iki kovo 7 dienos VRK turi pateikti pareiškinius dokumentus.

Registruodamiesi pretendentais į kandidatus politikai jau turi būti sumokėję 11,5 tūkst. litų siekiantį rinkimų užstatą. Įregistravusi pareiškinius dokumentus VRK ne vėliau kaip per tris dienas pretendentams įteiks parašų rinkimų lapus.

Norintieji dalyvauti prezidento rinkimuose privalės surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatavimą remiančių rinkėjų parašų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA