Pagal investicijos perspektyvas į NT, Kaunas nuo Vilniaus atsilieka 5, nuo Klaipėdos – 2 kartus | Kas vyksta Kaune

Pagal investicijos perspektyvas į NT, Kaunas nuo Vilniaus atsilieka 5, nuo Klaipėdos – 2 kartus

delfi.lt 2014/02/20 10:42
Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Gyventojų nuomone, Lietuvoje nekilnojamąjį turtą (NT) yra perspektyvu pirkti keliose vietose, rodo DELFI užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ apklausa. Pirmiausia įvardijama sostinė, po to rikiuojasi mažesni miesteliai.

Apklaustųjų nuomone, perspektyviausia NT investicijoms Lietuvoje yra Vilnius (31,9 proc.) bei kurortiniai pajūrio miestai (18,4 proc.). Už jų rikiuojasi Klaipėda ir Kaunas.

„Vilnių kaip perspektyviausią vietą dažniau nurodė moterys, 18-35 m. amžiaus, aukštesnio išsimokslinimo bei didžiausių pajamų atstovai. Kurortinio pajūrio perspektyvomis dažniau tiki 36 – 45 m., didmiesčių gyventojai. Tai, kad perspektyviausias miestas nekilnojamojo turto investicijoms yra Klaipėda dažniau teigė vidutinių pajamų, žemesnio išsimokslinimo, rajonų centrų gyventojai“, – pastebi tyrimo autoriai.

Didžioji dalis apklaustų gyventojų nurodė, jog tikisi, kad NT kainos per artimiausius metus augs, rodo „Spinter tyrimai“ apklausa. Lietuvos bankas vadovaudamasis savo atliktais tyrimais konstatuoja panašią tendenciją: per pastaruosius metus daugėja žmonių, laukiančių didesnių NT kainų.

Atliekant tyrimą 1006 gyventojų buvo klausiama, kaip keisis nekilnojamojo turto kainos per artimiausius metus. Daugiausiai respondentų – 40,6 proc. – nurodė, kad jos didės, dar 36,8 proc. teigė, kad kainos nesikeis, o 18,4 proc. tikisi NT kainų mažėjimo.

Jūsų nuomone, kuris Lietuvos miestas ar regionas perspektyviausias nekilnojamojo turto investicijoms? (proc.)
Vilnius 31,9
Kurortinis pajūris (Nida, Palanga ir pan.) 18,4
Klaipėda 11,5
Kaunas 6,2
Druskininkai 5,7
Kiti šiuo metu mažau populiarūs kurortiniai miestukai (Anykščiai, Zarasai, Ignalina ir pan.) 5,5
Kaimiški rajonai 3,5
Šiauliai 2,0
Panevėžys 0,7
Kita 3,1
Nežino/neatsakė 11,5
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA