Seniausios Kauno gyventojos paslaptis: gerti ožkos pieną ir nesilaikyti dietų | Kas vyksta Kaune

Seniausios Kauno gyventojos paslaptis: gerti ožkos pieną ir nesilaikyti dietų

Pirmadienį Kauno meras Andrius Kupčinskas 112-ojo gimtadienio proga pasveikino seniausią Kauno miesto gyventoją Moniką Savickienę. Senelių namuose gyvenanti ilgaamžė noriai bendravo su ją pasveikinti atvykusiais svečiais ir gyrėsi puikia atmintimi.

Pasak senolę dažnai aplankančio jos sūnaus, seniausia Kauno miesto gyventoja didžiąją gyvenimo dalį praleido ūkininkaudama, labiausiai mėgo ožkos pieną ir niekada nesilaikė jokių dietų.

„Mamą aplankau dažnai. Ji yra noriai bendraujantis žmogus, o senelių namuose draugų jai netrūksta, tačiau ilgesys gimtiesiems namas visuomet išlieka”, – sakė 112 metų sulaukusios moters sūnus Petras Savickas.

„Stengiamės puoselėti gražią iniciatyvą ir pasveikinti šimtamečius miestiečius. Šiandien teko didelė garbė pasveikinti pačią seniausią Kauno gyventoją. Senolei linkime sveikatos, stiprybės ir geros nuotaikos”, – sakė meras A. Kupčinskas.

1902 metais gimusi M. Savickienė kartu su šeima 1948 metais buvo ištremta į Sibirą. Moteris į Lietuvą grįžo po dešimtmečio ir visą gyvenimą dirbo gyvulių ūkiuose. Senolė turi garbaus amžiaus sūnų, du vaikaičius ir keturis provaikaičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA