Dėl sudėtingų eismo sąlygų slydo autobusai, automobilis nuskriejo nuo šlaito | Kas vyksta Kaune

Dėl sudėtingų eismo sąlygų slydo autobusai, automobilis nuskriejo nuo šlaito

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio naktį pasnigus, Kauno vairuotojams teko grumtis su nenuvalytomis miesto gatvėmis. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, kad rytinio piko metu Parodos gatvės kalne slydo viešojo transporto autobusai, o vadinamajame „uošvės liežuvyje“ link Zoologijos sodo, nuo kelio nuslydo „VW Golf“ automobilis.

Tarp 8 ir 9 val. ryto Parodos gatvėje buvo susidaręs didelis kamštis. Spūstis kilo, nes autobusai sunkiai leidosi nuo slidaus kalno. Vairuotojai autobusus buvo priversti stabdyti į važiuojamosios dalies bortelį.

Panašiu metu Radvilėnų plento vingiuotoje kelio atkarpoje, „VW Golf“ vairuotojas, važiuodamas nuo Tunelio gatvės, posūkyje nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio. Nevaldomas automobilis šlaitu skriejo apie 50 metrų, kol atsitrenkė į griovyje augantį medį. Laimei, vairuotojas atsipirko išgasčiu, pirminiais duomenimis, rimtesnių sužalojimų išvengta.

„Kauno švaros” atstovai informavo, kad 8 val. ryte smėlio-druskos mišiniu pradėtos barstyti įkalnės, tiltai ir viadukai. Esant žemesnei nei -10 laipsnių temperatūrai gatvių barstymas šlapios druskos mišiniu yra veiksmingas tik trumpam, tačiau siekiant pagerinti sudėtingas eismo sąlygas mieste, nuo 11 val. pradėtos barstyti viso miesto gatvės.

Tuo tarpu bendrovės „Kauno autobusai” atstovas sakė, kad kelininkai šį rytą pramiegojo, nes autobusai ir troleibusai mieste kursuoti pradeda nuo 5 val. ryto, o išvažiavus į gatves, kelininkų ankstyvą rytmetį, kol transporto srautas nebuvo didelis, pamatyti nesisekė.

Raginame vairuotojus pasirinkti saugų greitį ir laikytis saugaus atstumo, nes eismo sąlygos penktadienį Kaune itin sudėtingos, prie daugelio sankryžų susidarė ledo ir privažinėto sniego sluoksnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA