Kadenciją baigiantis Kauno policijos viršininkas pristatė pareigūnų veiklos rezultatus | Kas vyksta Kaune

Kadenciją baigiantis Kauno policijos viršininkas pristatė pareigūnų veiklos rezultatus

Savo kadenciją Kaune baigiantis vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas pristatė svarbiausius praėjusių metų pareigūnų darbus Kauno regione.

Per 2013-uosius Kauno apskrities policija užregistravo 107732 pažeidimus. 779 kartus policija vyko į įvykius, kurių metu grėsė pavojus gyvybei, 10385 kartus – į B kategorijos įvykius, visi kiti pranešimai priskirti C kategorijos įvykiams, į kuriuos reaguojama per valandą.

Skaičiai

Į smurto artimoje aplinkoje iškvietimus reaguota 3523 kartus.

Patrulių rinktinės pareigūnai, sekdami karštai pėdsakais, atskleidė 1442 nusikalstamas veikas ir sulaikė 1268 asmenis.

Eismo įvykiuose per praėjusius metus Kauno apskrityje nukentėjo 721 asmenys, žuvo 37.

Policijos pareigūnai kinologai su keturkojais pagalbininkais į iškvietimus vyko 995 kartus. Tarnybiniai šunys padėjo surasti dingusius žmones, ieškojo narkotikų bei padėjo sulaikyti nusikaltimus padariusius asmenis.

Itin didelį susirūpinimą Kauno apskrities policijos vadovams kelia nužudymo atvejai. Per praėjusius metus užregistruotas 41 nužudymas, iš jų pusė įvykdyta kaimiškose vietovėse.

Taip pat padaugėjo plėšimų, jų skaičius išaugo Kaišiadorių ir Jonavos rajonuose, tačiau geriausiai nusikaltimus ištyrė tų pačių rajonų tyrėjai, jų išaiškinamumo procentas siekia beveik 60%.

Pareigūnai iš nelegalios rinkos per praėjusius metus išėmė 79652 pakelius cigarečių.

Kauno kriminalistai šiais metais gavo ir metų seklio vardą už sulaikytą didžiulę kontrabandinės narkotikų siuntos sulaikymą, vertą daugiau nei 2 mln. litų.

Saugiausias miestas – Kaunas

Praėjusiais metais policijos pareigūnai daug dėmesio skyrė prevenciniam darbui, kurių svarbiausias – saugios kaimynystės grupės, kurių Kaune veikia per 300. Artimiausiu metu turėtų pradėti dirbti bendruomenės policijos pareigūnai, kurie tikimasi, taps aktyvių gyventojų geriausiais pagalbininkais.

Policija džiaugiasi, kad ir miestas prisideda prie saugaus miesto kūrimo. Praėjusiais metais įdiegtos naujos vaizdo kameros, policijai perduoti 3 motoroleriai.

Itin didelį dėmesį policijos pareigūnai ir miesto valdžia skiria naktinio alkoholio prekybos kontrolei, reiduose dalyvauja ir Kauno meras.

Tuo tarpu Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė, psichologė Dovilė Bubnienė pasiūlė miesto valdžiai atkurti blaivyklą, nes būtų galima atlaisvinti ligonines nuo girtų asmenų.

Policijos viršininko atsisveikinimas ir generalinio komisaro džiaugsmas

„Tai buvo pasiekta bendrų pastangų dėka. Naudodamasis proga, noriu padėkoti už nuoseklų, kantrų ir išmintingą darbą dirbant tiek su vyriausybe, tiek su Seimo nariais, nes policijos biudžetas padidėjo ženkliai. Norėčiau atsisveikinti ir padėkoti visiems už tuos gražius metus, manau kolektyvą palieku profesionalų, nesusiskaldžiusį ir linkiu naujam Kauno policijos vadovui įsilieti į kolektyvą“, sakė A.Kaminskas.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad praėjusių metų Kauno apskrities policijos darbu galima didžiuotis.

„Žmonės tiki blogais skaičiais, o kai pateikiami geri, jais ne taip tikima. Pagal naujausias apklausas 70% kauniečių pasitiki policijos darbu. Policija žygiuoja į priekį, yra moderni įstaiga, o mes savo darbais kiekvieną dieną turime įrodynėti, kad policija tarnauja žmonėms“, sakė S.Skvernelis.

Žvilgsnis į ateitį

2014-ais policija rengiasi aktyviau dirbti su sunkiais nusikaltimais, ypač didelį dėmesį žadama skirti vaikų seksualiniam išnaudojimui, kovai su organizuotu nusikalstamumu, nusikalstimų elektroninėje erdvėje tyrimams. Taip pat policija sieks gerinti teikiamų paslaugų kokybę, taip pat stiprins eismo saugumo kontrolę, didžiausią dėmesį skiriant pėstiesiems eismo dalyviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA