Aukcione parduodama menininko galva | Kas vyksta Kaune

Aukcione parduodama menininko galva

Kauno bienalė skelbia išskirtinį aukcioną ir siūlo įsigyti skulptoriaus Augustino Kluodos autoportretą „One of One-off”. Skulptūra eksponuota Kauno bienalės UNITEKSTAS Jaunųjų menininkų projektų parodoje (Kauno paveikslų galerija, 2013) ir tapo didžiausiu, daugiausiai dėmesio susilaukusiu parodos kūriniu, pelniusiu specialų Kauno bienalės valdybos paminėjimą!

Augustinas Kluoda – jaunausios kartos Lietuvos skulptorius, kuris meno scenoje reiškiasi kurdamas realistines portretines skulptūras. Šiuo metu jis studijuoja skulptūros restauravimo magistrantūroje Vilniaus dailės akademijoje ir yra pelnęs restauratorių Romualdo Vytauto Kaminsko ir Mildos Kaminskienės vardo premija. „Regis, dauguma mano kūrinių yra tik jausmų iliustracijos trimate esperanto kalba pavargusiems praeiviams… Kūryboje daugiausia ieškau vizualinių patirčių. Noriu, kad kūrinys priblokštų iš pirmo žvilgsnio“, pasakoja Augustinas.

Šiuo metu jaunasis menininkas daugiausiai eksponuoja savo kūrinius internetu, kurie yra sėkmingai perkami.

„Dažniausiai skulptūros neilgai užsibūna pas mane, parduodu arba sunaikinu – lieka tik nuotraukos. Dar nesukūriau nieko, kas mane patį visapusiškai tenkintų, gal taip ir nenutiks niekada. Bet, regis, kol kas būtent toks ir yra mano gyvenimo tikslas – sukurti ką nors, kas atimtų žadą, priverstų absoliučiai užsimiršti bent akimirkai“ priduria menininkas.

Pradinė siūloma kūrinio kaina: 1200 EUR. Kiekvienas asmeniškai gali siūlyti savo kainą, taip pat galimos ir derybos. Aukcionas tęsiasi iki vasario 9 d.

Pasiūlymus siųsti adresu: info@art-cart.eu. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA