Originaliausias pasaulio cirkas aplankė ir Kauną | Kas vyksta Kaune

Originaliausias pasaulio cirkas aplankė ir Kauną

Gruodžio pabaigoje pirmą kartą Lietuvoje lankosi žinomiausias pasaulyje cirkas iš Afrikos – „Mama Afrika”. Sekmadienio vakarą cirkas iš Afrikos „Žalgirio“ arenoje žiūrovams Kaune pristatė naujausią programą „Madagaskaras“.

„Mama Afrika“ nėra įprastas cirkas – tai tikra jausmų šventė, žiūrovams dovanojanti džiaugsmą ir nepakartojamus Afrikos muziką ir šokius. 2006 m. cirką „Mama Afrika“ sukūrė buvęs akrobatas ir gatvės artistas Winstonas Ruddle‘as, Tanzanijoje įkūręs meno koledžą. Pasaulinė „Mama Afrika“ premjera įvyko tais pačiais metais Vokietijoje surentose anšlaginėse gastrolėse. Ilgiau nei dvi su puse valandos trunkantis cirko artistų šou nepalieka abejingų žiūrovų, kuriems atskleidžiamas iki šiol neregėtas Afrikos žemyno veidas. Netrukus cirkas pelnė Austrijos, Šveicarijos, Ispanijos ir daugelio kitų šalių publikos simpatijas. 2011 m. trupė net tris mėnesius viešėjo Australijoje, kur surengė per 70 pasirodymų. Nuo susikūrimo iki šių dienų „Mama Afrika“ cirko pasirodymuose jau apsilankė daugiau nei 1 mln. žiūrovų.

Vienu originaliausių cirkų pasaulyje vadinamoje trupėje dirba daugiau nei 40 talentingiausių artistų iš įvairių Afrikos šalių: Tanzanijos, Etiopijos, Kenijos, Sudano, Egipto ir Pietų Afrikos Respublikos. Daugelis jų yra ne tik akrobatai, žonglieriai, bet ir puikūs šokėjai arba dainininkai. Viso šou metu scenoje egzotiškus afrikietiškos muzikos ritmus atlieka žinoma aštuonių Tanzanijos muzikantų grupė „InAfrica“. Pasaulinės scenos legendos statusą pelniusio cirko programa išsiskiria daugybe klasika tapusių numerių, kuriuos atlieka garsūs artistai. Tarp jų yra iš Kenijos kilęs lanksčiausiu žmogus pasaulyje Mwangi Lazaraus Gitu, kurio šou per televiziją matė daugiau nei 75 mln. žiūrovų. Cirko šou nepakartojamu paverčia „Ramadhani Brothers“ iš Tanzanijos. Šie akrobatai yra vieni iš geriausių pasaulyje, kuriems išlavintos balansavimo technikos pavydi daugelis atletų. Programoje taip pat yra stulbinantis „The Icarian Game Act“ pasirodymas, kurio metu artistai žongliruoja ne tik daiktais, bet žmonėmis – vieni kitais. „Žmogus be kaulų“ iš Etiopijos pasirodymas ir iš ten pat kilusios žaviosios mergina su 100 lankų taip pat prikausto žiūrovų dėmesį.

Cirkas „Mama Afrika“ ne tik supažindina su Afrikos žemyno kultūra ir spalvomis, bet ir užsiima labdaringa veikla. Trupė nebe pirmus metus bendradarbiauja su Etiopijoje vykdoma socialine programa „Žmonės žmonėms“. Dalis už bilietus gautų lėšų skiriama būtent šiai organizacijai. Nuo 2006 m. cirkas „Mama Afrika“ labdarai jau paaukojo daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA